Stella Växt

Odlare 1155: Peter Levin

Historien tog sin början i en av dåtidens stora plantager av tobak och sparris. Det var 1800-tal och vi blickar tillbaka på Peters farmor och farfar. Genom generationer har arvet, glädjen och traditionen att odla förvaltats och utvecklats. Dåtidens slitsamma frilandsodling har över tid förvandlats till odling av prydnadsväxter. Nu koncentreras detta till odling i moderna, lättarbetade växthus, stora delar byggda på 2000-talet.

VÅREN ÄR EN BOOST

Våren är vår mest hektiska tid, en period vi inte behöver gå till gymmet. Medan det fortfarande är februari, vinter och kallt därute, så planterar vi våra sommarblommor, Pelargoner, Lobelia och Husarknappar. De måste vara klar till leverans då den andra utplanteringssäsongen drar i gång här i söder, runt vecka 16.
Vilken är den första utplanteringssäsongen då? Penséerna som står i våra kallväxthus, de är klara för leverans redan i mars månad, när första vårsolen tinar bort snön.

DU OCH JAG BRORSAN

Vi är två bröder som driver företaget, jag är utbildad lantmästare och sköter produktionen  medan min bror Lars tar hand om ekonomi och administration. Visst vore det fint om man kunde sköta allt själv, så som som min farmor och farfar. gjorde Om så idag skulle man bland annat vara elektriker och mekaniker för allt teknik i husen, kemist för att blanda näringslösning till vattningen, Biolog för det moderna biologiska växtskyddet, utbildad pannskötare enligt nya lagar med mera.

INVESTERA I MILJÖ

För den Svenska krukväxtnäringen och hantverket i det skall överleva, speciellt i konkurrens med Holländska fabriker måste vi investera i smarta hållbara lösningar. Flera av våra växthus är moderna byggda på 2000-talet med nya odlingsbord som ger bra arbetsmiljö. Nya rön för hur värme skall fördelas ut i husen gör dem kostnadseffektiva. Nya högisolerande gardiner som vi drar för om kvällen sparar energi.

Det skall vara roligt att odla, med generationer av erfarenhet och mycket nyfikenhet kommer vi till smarta lösningar för hållbart odlande

Peter Levin
Trädgårdsmästare

VÅRA RESURSER:

Växthus - Året om med odling på bord: 6500 m2

Växthus - Anpassade för vår och sommarodling: 0 m2

Tunnelodling: 0 m2

Utomhusodling: 2500 m2

Våra märkningar och certifieringar

  • Maja Holm
  • Inköpschef

ÄR DU PROFESSIONELL ODLARE - KOM MED I VÅRT NÄTVERK!

Som medlem får du ta reveny av många fördelar med en gemensam, odlarägd  försäljningsorganisation.

Produktionskoordinering sammanställer och rådgör om odlingsplanering.
Försäljningsavdelning säkerställer en jämn prisutveckling, jobbar tätt med kunderna och dig i försäljning och med produktutveckling.
Vår marknadsavdelning presenterar produkter och koncept vilket lägger grunden till en hög bokningsgrad inför en säsong.

Tillsammans erbjuder vi ett värdefullt svenskodlat sortiment och logistiklösning till större aktörer, läs kedjor på marknaden inom GardenCenter, Blomstergrossister och Dagligvaruhandel.

Kvalitet i produktion sammankopplas med vår kostnadseffektiva logistiklösning, ett värdefullt IT-system med odlingsplanering och en snabb likviditetslösning via löpande avräkning, är bara några värdefulla delar i ett samarbete.