Bladbegonia

- med mönster, som överglänser en blommaBLADBEGONIA - EN DYNAMISK BLADVÄXT

Bladbegonia är en serie växter, där bladen hamnar i fokus. Med sina fina, stämningsfulla mönster, kontrastbrytande färger och olika former på bladen, finner de sig väl tillrätta solitärt eller tillsammans med andra. 

KRUKVÄXT PÅ FÖNSTERBRÄDAN

Bladbegonia är sedan gammalt en traditionell och hållbar krukväxt. Tacksam i rumsmiljö, soligt eller skuggigt spelar ingen roll, torrt eller fuktigt - det märker du. Året om kommer det nya, fina blad och inemellan små, söta blommor.

UTERUMMET BLIR SÅ VILSAMT MED BLADBEGONIA

När det blir lite varmare, kan du ta med din Blladbegonia ut till uterummet. Både ditt inglasade rum, din balkong och ditt växthus passar fint. Där kommer den att explodera av liv efter den mörka vintern. Du bör undvika den allra soligaste platsen, där ljus- och värmeförhållanden är extrema. 

SOMMARENS GLÄDJESPRIDARE UTOMHUS

Det är kanske inte så känt, men om du planterar ut din Bladbegonia i trädgården i juni månad, kommer du att få stor glädje av den där. . Framförallt så breddar den din palett, när du väljer kontrastväxter till din Miniträdgård i kruka.

RÖD/GRÖN KRUKVÄXT

Med purpurröda färger kan du på ett fint sätt jobba med kontraster. Här lite grönbladiga gräs som skapar lugn bakom en uppkäftig, purpurfärgad Bladbegonia.

SKULPTURALT

Bladväxter med stilfulla former kan blandas i det oändliga. Det är just det, som är spännande, att framhäva vissa former eller färger. Har du många, olika krukväxter? Flytta om dem ofta, så får du en levande inomhusmiljö.

BRÄKENVÄXTER BRYTER

Ormbunksväxter för den skuggiga delen av rummet harmonierar fint med en ljusare, mönstrad Bladbegonia.

GULDIG KLASSIKER

En småbladig och spräckligt gulfärgad Bladbegonia har funnits i de svenska hemmen under generationer. Förr knep man av ett blad eller en bit av rotstammen och gav bort till vänner eller när ungdomarna lämnar hemmet för att sätt nytt bo.

JULSTÄMNING

En hyacint behöver nödvändigtvis inte kläs in med grönmossa. Här kommer Bladbegonia väl till pass och ger ett jordnära och naturligt intryck.

STÅTLIGT ARRANGEMANG

Skapar du dina arrangemang efter mantrat "Thriller - Filler - Spiller"? Amaryllis är den ståtliga växt, som fångar ögat, Bladbegonia fyller arrangemanget med volym, medan Slideranka hänger (spiller) ut från krukans kant och ger fin inramning åt planteringen.

HITTA EN NY STIL I PÅSK

Ingen har visat upp det ännu. Men nu gör vi det. Till påsk dekorerar vi med Björkris, grenar och annat naturligt material. Se här så fint Bladbegonian gifter sig med naturenr ris och lyfter fram de påsk-signalerande Begonia och Våreld.

UTERUMMET

Första steget närmare utelivet - det är uterummet. Bland kuddar och Prydnadsgräs finner Bladbegonia sig väl till pass.

GRÖNT OCH SKOGSGRÖNT

Grönt i olika nyanser är en del av våra moderna inredningsfärger. Skapa harmonier genom att hämta upp det gröna från mönsterrika Bladbegonia.

UTE PÅ SOMMAREN

Hittar du etiketten som berättar, att du kan placera din Bladbegonia utomhus? Låt plantorna acklimatisera sig i skuggan några dagar innan du utsätter dem för direkt solljus - då etablerar de sig lättare.

KONTRASTRIK TRESAMHET

Så här kan du bygga en  upplevelse - en Miniatyrträdgård i kruka.
En blommande skönhet - här Småpetunia - som skall leverera blommor till dig. Bladbegonia med sina mönster i purpur lyfter fram blommornas rosa och sedan kommer Silvernjurvindan att lysa, starkt hängande, minst halva metern ner.

ETT STILLEBEN

Skapa små inredningsdetaljer genom att plantera dina växter ensamma i mindre krukor. På detta vis kan du på ett dynamiskt vis flytta runt krukorna och skapa små fina miljöer som förändras över säsongen.

FESTKLÄDD I PURPUR

Även mörka blommor och blad kan briljera i skuggiga lägen. Se här vilken mystik som skapas med Chokladskära, Vitklöver och Bladbegonia.

VI SES I PARKEN

Bladbegonia skänker oss upplevelser i vår offentliga miljö. Här är den planterad i en park, där Bladbegonian får agera kantväxt och ramar in planteringen, vars staty är tänkt att få vara fokus.
- Var fastnar ditt öga?

Bladbegonia 'Alaska Greek'

Begonia Beleaf 'Alaska Greek'

Bladbegonia 'Asian Thundra'

Begonia Beleaf 'Asian Thundra'

Bladbegonia 'Jungle Black'

Begonia Beleaf 'Jungle Black'

Bladbegonia 'Amazon River'

Begonia Beleaf 'Amazon River'

Bladbegonia 'Arctic Breeze'

Begonia Beleaf 'Arctic Breeze'

Bladbegonia 'Evening Glow'

Begonia Beleaf 'Evening Glow'

Bladbegonia 'Inca'

Begonia Beleaf 'Inca'

Bladbegonia 'Inca Night'

Begonia Beleaf 'Inca Night'

Bladbegonia med etikett

Dags för utomhusliv

Bladbegonia med papperspåse

Vinterskydd i dagligvaruhandeln

ÄR DU ÅTERFÖRSÄLJARE?

Kontakta din kundansvarige säljare på Mäster Grön.

Saknar du kontaktperson - sänd ett mail till info@mastergron.se

Får du ditt varuflöde via lokala blomstergrossister som tillhandahåller våra växter under säsong
- fråga där.

Saknar du en värdefull leverantör till din verksamhet?
- sänd ett mail till maja.holm@sydgront.se

ÄR DU KONSUMENT OCH VILL FINNA INKÖPSSTÄLLEN? 

Fråga efter produkterna lokalt, där du köper dina växter. Våra produkter finns under säsong tillgängliga att beställa hos ett rikstäckande nätverk av återförsäljare av växter och blommor.

GARDENCENTERKEDJOR: Blomsterlandet, Granngården, Hornbach, Plantagen, Bauhaus och Sveriges Trädgårdsmästare
FRISTÅENDE GARDENCENTER: lokala GardenCenter och Handelsträdgårdar. som agerar under egna varumärken.
LIVSMEDELSBUTIKER: Dagligvaruhandelskedjorna tillhandahåller ett väl utvalt utbud. Upptäck en butik som kan passa din stil nära dig. Sortiment kan variera geografiskt och beroende på växtavdelningens storlek.
BLOMSTERBUTIKER: Blomster- och Livsstilsbutiker presenterar ett personligt utbud och kan beställa hem på din förfrågan.