Dansanta Cyklamen

- unik blomform och kontrasterande foderbladCHARMEN SITTER I KRONBLADEN

Med sina svajande, från upprätt till hängande kronblad får sorten 'Fleur en Vogue' sin utmärkande karaktär. I vissa kretsar har den fått namnet Paraplycyklamen för den säregna formen. 

BLOMMORNAS KRONBLAD

Nog är blommorna både lite busiga och eleganta i sin utformning?! De kan liknas vid en kjol på en dansare eller ett paraply, vilket särskiljer mot de traditionella upprätta kronbladen, som vi är så vana vid.

UNIKA, KONTRASTERANDE FODERBLAD

Foderblad är det skal, som omger blommorna under dess bildande och tillväxt. När knoppar brister - är det foderbladen som öppnas i fyra delar och där ur kommer en efterlängtad blomma. 

VILKEN FÄRG PASSAR DIN STIL?

Cerise var den första färgen i serien och är den färg, som bäst lyfter fram kontrasten mellan kronblad och foderblad. Den rosa är unik, mjuk och synnerligen behaglig. Den vita är vitaste vit men i den kan det vara svårare att få fram kontraster med de vita foderbladen.

EFTERFRÅGAD ROSA

En mjuk, behaglig, ljusrosa färg är en av de mest efterfrågade hos de svenska konsumenterna. Här får du också en flerdimensionell färgskala, där den rosa färgen mörknar ju närmare mitten du fäster blicken.

DISTINKTA KONTRASTER

Den cerisefärgade var den förstkommande i seriens utveckling. Här blir kontrasterna extra tydliga och blir därför en av huvudpunkterna i upplevelsen.

PÅ FÖNSTERBRÄDAN

Har du en plats med ett svalare mikroklimat, då är det där som du får den absolut längsta glädjen av din Paraplycyklamen. Rumstemperaturer under 15 grader förlänger blomningstiden och bibehåller plantkvaliteten. Svalare nätter påverkar positivt.

UTEPLATSEN ÄR PERFEKT

Placerad på din altan eller balkong, där kommer du få långvarig glädje av din Paraplycyklamen. Utomhusklimatet är fint och passande, där svala nätter ner till nollpunkten gör gott. Har du för kallt - flyttar du in växten i ett inglasat utrymme

Cyklamen trivs bäst, när de får suga sitt behov av vatten underifrån. Var uppmärksam på att om rothalsen står i fukt kan den drabbas av röta, dvs vattna i krukans kant - aldrig på knölen eller mellan bladen.

Mirek
trädgårdsmästare

PARAPLYCYKLAMEN

Cyclamen persicum 'Fleur en Vogue'

ÄR DU ÅTERFÖRSÄLJARE?

Kontakta din kundansvarige säljare på Mäster Grön.

Saknar du kontaktperson - sänd ett mail till info@mastergron.se

Får du ditt varuflöde via lokala blomstergrossister som tillhandahåller våra växter under säsong
- fråga där.

Saknar du en värdefull leverantör till din verksamhet?
- sänd ett mail till maja.holm@sydgront.se

ÄR DU KONSUMENT OCH VILL FINNA INKÖPSSTÄLLEN? 

Fråga efter produkterna lokalt, där du köper dina växter. Våra produkter finns under säsong tillgängliga att beställa hos ett rikstäckande nätverk av återförsäljare av växter och blommor.

GARDENCENTERKEDJOR: Blomsterlandet, Granngården, Hornbach, Plantagen, Bauhaus och Sveriges Trädgårdsmästare
FRISTÅENDE GARDENCENTER: lokala GardenCenter och Handelsträdgårdar. som agerar under egna varumärken.
LIVSMEDELSBUTIKER: Dagligvaruhandelskedjorna tillhandahåller ett väl utvalt utbud. Upptäck en butik som kan passa din stil nära dig. Sortiment kan variera geografiskt och beroende på växtavdelningens storlek.
BLOMSTERBUTIKER: Blomster- och Livsstilsbutiker presenterar ett personligt utbud och kan beställa hem på din förfrågan.