Vårflört - frosttåligt i premiumklass

- för dig som önskar skapa miniträdgårdar i personlig stilFROSTTÅLIGA MINITRÄDGÅRDAR I PERSONLIG STIL

Penséen är sedan lång tid den växt, som vi förknippar med vår. Vi har också god erfarenhet vad dess tolerans mot de frostnätter, som vi utsätter den för. Visst skapar Penséer färg men för dem, som vill ha växter lite mer i egen stil,  kan vi erbjuda växter i tema Vårflört.

BREDARE UTBUD GER STOR VALFRIHET ATT SKAPA I PERSONLIG STIL

Här i tema Vårflört finns ett bredare utbud med något större växter, vilka du kan plantera tillsammans med dina Penséer. Några Penséer och en eller två Vårflörtsväxter kombinerade med något fint Prydnadsgräs räcker för att skapa en miniträdgård i din egen personliga stil.

MINITRÄDGÅRD I KRUKA - DU ÄR KREATÖR

Begreppet miniträdgård är detsamma som en samplantering med utplanteringsväxter. Du själv skapar själv i valfria kärl och korgar. Ja, kanske också i amplar och lådor eller annat spännande, som du har tillgång till i din närmiljö eller fyndat på loppis.

SÖRJ LITE EXTRA FÖR PLANTORNAS ETABLERING

Avhärdning är ett av de viktigaste momenten vid etablering hemma hos dig. När du köper plantorna, har de oftast stått skyddade mot sol, vind och kyla. För att plantorna ska  behålla de fina blad och blommor de redan har, rekommenderar trädgårdsmästaren att du avhärdar dem de första 3-7 dagarna, beroende på rådande väderläge. Vindskyddat, ingen direkt sol och inga frostnätter i några dagar, det är allt.
Därefter vid temperaturer under 0 - skydda plantorna med en liten fiberduk eller liknande - så som du gör med dig själv vid sängdags:)

VÅRENS FÄRGER

Alunrot och Gyllenlack i samspel. Båda odlas i flera färger , så här kan du plantera ihop olika växter antingen ton i ton eller som kontraster. Det är du, som väljer!

LJUMMA FÄRGER

Alunrot och Gyllenlack, här fint samplanterade i en ampel, där de får hänga fritt och väva in sig i varandra och med ett vackert prydnadsgräs vajande i bakgrunden.

ROST OCH RÖTT

Även Bukettranunkel har egenskaper, som gör att de står emot lättare frostnätter. Därför kan deras klara och intensiva färger få blixtra till i en plantering.
PS - avhärda först planteringen några dagar extra i halvskugga. 

UTROPSTECKEN I BLÅTT

En Jordviva kan vara enkel eller fylld, men knappast kunde vi väl ana, att en så oemotståndlig, vacker och välfylld Jordviva som Primula 'Belarina' kunde finnas. 

BLÅ-GULT

Den fylldblommande Primula 'Belarina' förekommer i ett 10-tal olika färger. Till påskhelgen med allt sitt gula är denna färgstämda sort underbart vacker. Här i en miniträdgård tillsammans med prydnadsgräs och en perenn Veronica.

REVIVAL FÖR TOFFELBLOMMA

Visst minns vi mormors toffelblommor på fönsterbrädan förra århundradet. Nu i detta århundrade finns det nya tofflor. De nya förädlingarna planteras utomhus och bär upp sina blommor på höga ståtliga stänglar. Stilfull och modern - bara välja färg i gul, orange, brons och purpur.

PERENN SPETSMÖSSA

Arrangerar du din miniträdgård med tanke på något; högt, lägre och hängande - då är Spetsmössa intressant. Med sina vita eller rosa blomstänglar skapar de en ett litet utropstecken i gruppen - precis så som ett gräs också kan göra.

FÄRGÄTMIGEJ

Denna bedårande två-åriga växt som växer vilt i skuggiga och fuktiga skogspartier i stora delar av Sverige. Nu har förädlarna fångat upp det blå och skapat en storblommig variant med betydligt längre blomningstid och ett bladverk som verkligen är inbjudande. Mysotis ' Myomark' 

EN ÄKTA HORNVIOL

Visst kostar den sticklingsförökade Hornviolen något mer än en mellanblommande Pensé. Men vilken blomma sedan, och den enormt långa blomningstid du får. Om du klipper ner Hornviolen efter midsommar får du en sensommarblomning på köpet.. 
PS - den övervintrar i halvskugga och väldränerat.

GYLLENLACK

Erysimum cheirii

TOFFELBLOMMA

Calceolaria ' Calynopsis'

FYLLDBLOMMANDE JORDVIVA

Primula ' Belarina'

ALUNROT

Heuchera

SPETSMÖSSA

Tiarella cordifolia

PRYDNADSGRÄS

Acorus och Carex

ATLASKRAGE

Rhodanthemum

ÄR DU ÅTERFÖRSÄLJARE?

Kontakta din kundansvarige säljare på Mäster Grön.

Saknar du kontaktperson - sänd ett mail till info@mastergron.se

Får du ditt varuflöde via lokala blomstergrossister som tillhandahåller våra växter under säsong
- fråga där.

Saknar du en värdefull leverantör till din verksamhet?
- sänd ett mail till maja.holm@sydgront.se

ÄR DU KONSUMENT OCH VILL FINNA INKÖPSSTÄLLEN? 

Fråga efter produkterna lokalt, där du köper dina växter. Våra produkter finns under säsong tillgängliga att beställa hos ett rikstäckande nätverk av återförsäljare av växter och blommor.

GARDENCENTERKEDJOR: Blomsterlandet, Granngården, Hornbach, Plantagen, Bauhaus och Sveriges Trädgårdsmästare
FRISTÅENDE GARDENCENTER: lokala GardenCenter och Handelsträdgårdar. som agerar under egna varumärken.
LIVSMEDELSBUTIKER: Dagligvaruhandelskedjorna tillhandahåller ett väl utvalt utbud. Upptäck en butik som kan passa din stil nära dig. Sortiment kan variera geografiskt och beroende på växtavdelningens storlek.
BLOMSTERBUTIKER: Blomster- och Livsstilsbutiker presenterar ett personligt utbud och kan beställa hem på din förfrågan.