Stjärnöga ökar i popularitet för varje år

Bilden visar en av årets nyheter - 'Steel Blue' som begåvats med en fylligare mittdel som matchar kronbladens färger. WOW!

Blommorna påminner mycket om en Prästkrage i formen, men när du smeker dem med dina fingrar – så känner du att de är mer läderartade i sin struktur. Färgerna är många - vita, rosa, gula, lila, orange och tvåfärgade i nyanser. Många färger är bland de mest efterfrågade – passande oss i vår skandinaviska inredningsstil. Vissa sorter har en charmig, distinkt avvikande mitt, någon sort kan vara fylligare och en del med silverskimrande undersida.

På senare år har förädlingsföretagen tagit fram många nya sorter som har en egen charm och uttryck. ’African Sun’ med sina övergångar i orange och violett skapar stor effekt – än häftigare samplanterade med exempelvis Batat med sina mörka blad i purpurtoner. ’Blue Steel’ med sina ljusa vit-violetta toner förstärks med en mörkare mitt i samma färgtoner – vilken effekt!

Stjärnöga är upprättväxande, blir enkelt knubbig och buskformad och väl förgrenad tack vare sin brytvillighet i bladvecken.

Bladen är blanka, nästan läderartade och har tandade kanter.
Stjärnöga borde användas mer, tack vare dess tolerans mot låga temperaturer. Detta gör att du kan plantera ut den tidigare på våren, samtidigt får du stor blomsterglädje långt in på hösten, fram till de kraftigare frostsnätterna kommer.

ÄR DU KONSUMENT OCH VILL FINNA INKÖPSSTÄLLEN? 

Fråga efter produkterna lokalt, där du köper dina växter. Våra produkter finns under säsong tillgängliga att beställa hos ett rikstäckande nätverk av återförsäljare av växter och blommor.

GARDENCENTER: Blomsterlandet, Granngården, Hornbach, Plantagen, Bauhaus, Bogrönt och många fristående GardenCenter och Handelsträdgårdar.

LIVSMEDELSBUTIKER: Dagligvaruhandelskedjorna tillhandahåller ett begränsat utbud.

BLOMSTERBUTIKER: Blomster- och Livsstilsbutiker presenterar ett personligt utbud och kan beställa hem på din förfrågan.

ÄR DU ÅTERFÖRSÄLJARE?

Kontakta din kundansvarige säljare på Mäster Grön.

Saknar du kontaktperson - sänd ett mail till info@mastergron.se

Får du ditt varuflöde via lokala blomstergrossister som tillhandahåller våra växter under säsong
- fråga där.

Saknar du en värdefull leverantör till din verksamhet?
- sänd ett mail till maja.holm@sydgront.se

Visste du att du kan ladda ner skyltbilder som stöder din försäljning av våra produkter
- följ länken till vår webbplats med skyltmaterial