Holland

Odlare 68: Europas centrum för odling och handel

Landet där det mesta kretsar kring odling och handel med grönsaker, växter och snittblommor. Stora delar av handeln samlas kring några större Auktioner. I Aalsmeerområdet, där allt startade en gång med tulpaner är det fortfarande stora och små odlingar i vart kvarter, by och intill städerna. Här finns också vår samarbetspartner, på central plats, för att bistå våra kunder med det bästa och mest prisvärda Holländska odlare producerar.

SNABB LOGISTIK

Vi hjälper dig komma närmare odlaren och speglar sortimentet i två olika kanaler. Volymvaror som har stor omsättning och där du beställer hela vagnar eller hyllvis, finns beställningsbara i Svenska WebShopen. Beställer du idag före 14.00 avgår de från Helsingborg i övermorgon samlastat med Svenskodlat.

HOLLÄNDSKA WEBSHOPEN

Med hjälp av vår separata Holländska WebShop speglar vi tusentalet odlares sortiment för dig, i realtid. Här får du tillgång till Krukväxter, Orkidéer, Bladväxter, Utplanteringsväxter, Perenner, Plantskoleväxter och Lökväxter. Som ren bonus adderar vi två olika producenter av arrangemang, färdiga samplanteringar, inredningsdetaljer och något fint att ta med som uppskattas av festarrangören.

GERBERA - EN SOLSTRÅLE - DÄR DU VILL

Gerbera, en fantastiskt fin snittblomma, men som krukväxt, än mer hållbar. Du väljer storlek efter egen stil och var du vill placera den. Som små- eller storblommig krukväxt blommar den rikligast i ett soligt fönster. 

Under sommaren från mitten av maj finns sorter speciellt utvecklade för utomhuslivet tillgängliga. Småblommiga märks i butiken oftast som "Outdoor" som har medelstora blommor. Har du en stor uteplats och vill ha något pampigt - kolla efter Extravaganza - de blir gigantiska!  

BREDDA SÄSONGEN OCH SORTIMENTET

Flera av de Krukväxter som vi i Sverige enbart odlar i vår traditionella Svenska säsong, kan du beställa under längre period genom vår Holländska WebShop. Cyklamen, Amaryllis, Hyacinter är bara några exempel på växter som har en längre säsong i andra Europeiska länder och därmed finns tillgängliga för dig som kund.

LEVANDE INREDNINGSDETALJER

Glas är modernt och enkelt material, det blir än charmigare när det får belysa ett levande rotsystem. Jo, vissa utvalda växter kan faktiskt leva på detta sättet. Ser du det vackra i det enkla och uppskattar detaljerna? Då har du en fin inredningsdetalj och en gåva, att visa andra din uppskattning. 

FÖR LÅNG KULTURTID I SVERIGE

Med tacksamhet kan vi vända oss till Holländska odlare när vi vill bredda vårt sortiment Krukväxter. Flera Krukväxter kräver ganska långa kulturtider, från 16 veckor och upp till ett år är inte ovanligt. Då är det miljömässigt mer hållbart producera dem i länder där de har bättre naturliga betingelser, som längre ljusa dagar och varmare klimat. Bromeliacéer, Orkidéer och Suckulenter är bara några exempel.

DEKORATIVA BLADVÄXTER

I stort sett hela världen upplever samma trend - 2010-talet är Bladväxternas decennium - och det växer sig ännu större under 2020-talet. Bladväxter är så populärt, allt från enkla luftrenande Fredskalla, skulpturala Philodendron till unika och spektakulärt vackra Anthurium.
Ju mer personlighet i bladen med kontraster, mönster, linjer eller schatteringar desto roligare att forma sin egen stil. Och du - aldrig tidigare har så många i den yngre generationen intresserat sig så mycket för växter som nu:)
- Vår Holländska WebShop speglar det småskaliga och unika, så även den minsta odlingen blir synliggjord.

ENKLA SÄLJANDE KONCEPT

I Holland, där man har hela Europa som arbetsfält och många förädlingsföretag som närmaste granne, är innovation och konceptutveckling en drivkraft. Koncept är till för att vägleda konsumenter till kloka val av växter, som löser deras behov. Förpackningslösningar som sammankopplar produkter, arter som kan används tillsammans eller har samma behov av placering och skötsel.
- En förpackning lyfter fram produkten och placerar dem i en kontext. Den förenklar en varudeklaration och beskrivning som tydliggör dess användningsområde. 

HELLEBORUS - JULENS ROS

Vid våra breddgrader, i hemträdgårdarna får vi ta del av Julrosens blommor under tidig vår, strax efter tjälen släppt. Någon nyfiken förädlare har lyckats knäcka koden, det som genetiskt gör att Julrosen kan blomma redan till jul. Numera ser vi Nordbor Julrosen som en exklusiv blomma för att skapa julstämning. Det finns Julrosor för många olika användningsområden. De drivna utan blad är anpassade för njutning inomhus under julen medan de med blad med fördel står lite svalare eller utomhus. 
- Gemensamt för alla, blommorna trivs avklippta, flytande i vatten.

KLÄTTERVÄXTER

Förra århundradet klädde vi gärna in våra hus med klätterväxter, de växte längs med väggar och bands upp på spaljé och staket. Numera ser vi dem ofta som rumsindelare, planterade i mark eller kruka. De är också en viktig del av ett Woodland, enkelt uttryckt, de lever som i naturen med rötterna vid trädrötterna och blommorna i trädtopparna.
Doftande Kaprifol, bländande Clematis blandas med frodiga Humle och Pipranka - hitta din favorit!

ORMBUNKSVÄXTER

Fånga ett levande stilleben när du ser ett! Bräkenväxter eller som vi kallar dem med ett gemensamt namn, Ormbunkar är begåvade med så vackert formade blad. Och så många olika former, helt släta, flikiga, extremt flikiga, korta och långa blad, blandas med enstaka eller frodig djungelgrönska.
- Hitta någon av dem alla som passar din stil, klipp ett blad och sätt i vas!

Flertalet trädgårdsmästare känner stor stolthet för sina produkter och levererar alltid sitt bästa. Det räcker inte utan bakom detta står olika certifieringar som garant för miljömässigt hållbar produktion och  rättmätiga arbetsförhållanden.

Våra märkningar och certifieringar

  • Maja Holm
  • Inköpschef

ÄR DU PROFESSIONELL ODLARE - KOM MED I VÅRT NÄTVERK!

Som medlem får du ta reveny av många fördelar med en gemensam, odlarägd  försäljningsorganisation.

Produktionskoordinering sammanställer och rådgör om odlingsplanering.
Försäljningsavdelning säkerställer en jämn prisutveckling, jobbar tätt med kunderna och dig i försäljning och med produktutveckling.
Vår marknadsavdelning presenterar produkter och koncept vilket lägger grunden till en hög bokningsgrad inför en säsong.

Tillsammans erbjuder vi ett värdefullt svenskodlat sortiment och logistiklösning till större aktörer, läs kedjor på marknaden inom GardenCenter, Blomstergrossister och Dagligvaruhandel.

Kvalitet i produktion sammankopplas med vår kostnadseffektiva logistiklösning, ett värdefullt IT-system med odlingsplanering och en snabb likviditetslösning via löpande avräkning, är bara några värdefulla delar i ett samarbete.