Norra Tyskland

Odlare 43: Hubben i området kring Bremen med Ljung och Perenner

Området kring Bremen är viktig för hela den Europeiska branschen för här odlas en stor del av marknadens behov av olika ljungväxter. Detta är ett stort och vidsträckt odlingsområde med en mycket lång tradition. Med vår hubb placerad här får vi en värdefull direktkontakt med odlaren. Vi samlar ihop produkter från 100-talet olika odlare i nätverket som samverkar om en logistikterminal. Med detta kan vi erbjuda ett brett sortiment i stor volym, men också en miljömässigt hållbar och kostnadseffektiv leverans till vår terminal i Helsingborg.

ETT ÖGA I ODLINGEN

Året om har vi ett nätverk som håller kontakten och besöker odlingarna. Tittar på produkter, sortiment och koncept som passar för Skandinavien och er efterfråga. Tidigt i processen fångar vi upp och bokar stora volymer, hittar några intressanta nyheter samtidigt som vi håller koll på att leverans stämmer överens med utlovat.

RATIONELL ODLING

Ljungodlare i Tyskland ligger långt framme i teknikutvecklingen .Här odlar man effektivt på hårda ytor och  raka rader. Var produkt på sin plats och tydliga avgränsningar för sorter, bokningar och mognadstider vilket är förtroendeingivande.

EN REVOLUTION

Under 1990-talet skedde en revolution i förädlingsledet. Den första perenna, knoppblommande Calluna vulgaris selekterades fram. Blommorna är små och täta, slår aldrig ut och levererar därför visuellt en synnerligen lång blomningstid. Även om du väljer det intensiva röda färgen så kommer de aldrig se skräpiga ut. Under senhösten in mot jultiden bleknar de och är därför fina hela vintern också. Idag dominerar dessa typer av Ljung via varumärkena 'Garden Girls' och 'Beauty Ladies'.

FÄRGEXPLOSION

Klockljung - den klassiska Erica gracilis levererar alltid en stor upplevelse och sätter färg på hösten. Sorten är tolerant mot höstens alla frostnätter och därför tacksam även om den inte övervintrar.

PRODUKTUVECKLING

I odlingarna är man vakna för nyheter och att förbättra kundupplevelsen. Allt fler kunder väljer köpa samplanterade växter och därmed få ett färdigt resultat direkt. Då provar odlarna fram olika konstellationer - färger - former - olika arter av produkter som kan växa tillsammans i kruka. Det kan vara spretigt, vilt eller homogent - lite efter personlig stil. Valbart i olika prisklasser - från 2 till 7 olika växter samplanteras och för att sedan bilda en färdig miniträdgård - Grab to Go.

MILJÖOPTIMERAT

Som en garant för att vi fyller lastbilarna nästan till topp står våra odlare som nyttjar Blomstervagnarna maximalt. Därtill ser vi på inköpsavdelningen till att transporterna alltid går fyllda till sista plats. Det ger värde för dig som kund, både med låga transportkostnader och trygghet med miljömässigt hållbara leveranser.

PERENNER

Området i norra Tyskland är fint för att odla perenner. Via denna hubb har vi leveranser från ett antal olika perennaplantskolor. Här finns kapacitet för stora volymer, både med utdragen leverans och vid enstaka tillfällen. Förbokar du kan du också påverka det stadium du vill att den perenna växten skall levereras i.

För Garden Center finns populära sortiment tillgängliga som speglar säsongen, dvs du kan få färdiga mixvagnar med aktuella perenner med oemotståndlig blomning och dekorativt väl utvecklade bladväxter.

STÖRRE PERENNER

Redan i maj månad kan vi presenterar större och mer välutvecklade perenner. Då är de välfyllda i sin kruka och visar blommor eller om det är en bladdekorativ växt - i sin bästa skönhetsperiod.

BIOLOGISK MÅNGFALD

Fjärilsperenner, blommor som tillsammans bildar en Fjärilsrestaurang skapar liv och magi i en trädgård. Utbudet växer och nu kan du få perenner redan i maj månad som bidrar till ditt erbjudande i butiken.

Rädda Bina - kampanjen som drivs av Naturskyddsföreningen - för dig som har en egen avdelning för detta - återkom gärna med förfrågan till din Säljare!

Våra märkningar och certifieringar