Spirande Blomstertobak

- blomrik, doftande och som ett utropstecken i en Miniträdgård i KrukaKLASSIKERN BLOMSTERTOBAK - finast för din kruka I KOMPAKT FORMAT

Vi är många som har uppskattat och njutit av de imponerande höga och doftande tobaksplantorna som har prytt stadens torg och parker. De flesta tobaksplantor som vi har sett där har nått höjder på mellan en och två meter. Med sina 10-15 cm långa, trattformade blommor i vitt eller lime har de väckt vår beundran, och deras fantastiska dofter har förtrollat oss. Deras storlek och behov gör att de högväxta tobaksplantorna inte är just dem som vi tar med hem från trädgårdsmästerierna. Istället utforskar vi de mindre varianterna av dessa plantor som har en mer hanterbar storlek.

IMPONERANDE BLOMRIKEDOM

Blomstertobak blommar rikligt redan några veckor efter att du planterat ut dem i dina krukor. Inte nödvändigt, men är du flitig med att plocka av överblommat så belönas du med en synnerligen riklig blomning.

VÄRDEFULL KÖLDTÅLIGHET VID TIDIG UTPLANTERING?

Det är inte alltid det är bäst att klippa av alla blommor så fort de blommat över. Kika lite närmare på hur växten utvecklas, bildar plantorna frö, då kan det bli en värdefull måltid för andra insekter, fåglar eller djurarter. Kratta inte bort löven om hösten. Därunder får du ett magiskt mikroliv som gynnar djurlivet, ett skydd som hjälper dina växter att övervintra, naturlig näring tillbaka till jorden samtidigt som när maskarna drar ner löven i marken får du gratis en ökad mullhalt och en luftigare jord. Här bygger också bakterier och svampar upp ett eget liv som du har stor nytta av när du odlar eftersom de på ett naturligt sätt motar aggressiva inkräktare och svampangrepp.

Insekter och fåglar behöver vatten. En liten vattenspegel, en damm eller bara ett fat med några stenar som tittar upp blir en bra plats för dem att dricka ifrån.

NÄR DET BEHÖVS MAT TILL VÅRA NATTFLYGANDE INSEKTER?

Daggen faller och dofterna framträder allt mer, i synnerhet på de vitblommande sorterna. Det är signaler som under natten påkallar uppmärksamhet hos de nattflygande insekterna som här kan få ett fint mål mat.

MINITRÄDGÅRD I KRUKA

O

ROMANTISKA APPLE BLOSSOM

O

MINITRÄDGÅRD I KRUKA

O

MÄSTER, NILS-ERIK TIPSAR

O

OCH FÄRGERNA...

O

ÄR DU ÅTERFÖRSÄLJARE?

Kontakta din kundansvarige säljare på Mäster Grön.

Saknar du kontaktperson - sänd ett mail till info@mastergron.se

Får du ditt varuflöde via lokala blomstergrossister som tillhandahåller våra växter under säsong
- fråga där.

Saknar du en värdefull leverantör till din verksamhet?
- sänd ett mail till maja.holm@sydgront.se

ÄR DU KONSUMENT OCH VILL FINNA INKÖPSSTÄLLEN? 

Fråga efter produkterna lokalt, där du köper dina växter. Våra produkter finns under säsong tillgängliga att beställa hos ett rikstäckande nätverk av återförsäljare av växter och blommor.

GARDENCENTERKEDJOR: Blomsterlandet, Granngården, Hornbach, Plantagen, Bauhaus och Sveriges Trädgårdsmästare
FRISTÅENDE GARDENCENTER: lokala GardenCenter och Handelsträdgårdar. som agerar under egna varumärken.
LIVSMEDELSBUTIKER: Dagligvaruhandelskedjorna tillhandahåller ett väl utvalt utbud. Upptäck en butik som kan passa din stil nära dig. Sortiment kan variera geografiskt och beroende på växtavdelningens storlek.
BLOMSTERBUTIKER: Blomster- och Livsstilsbutiker presenterar ett personligt utbud och kan beställa hem på din förfrågan.