Grönsaksplantor hos W. Bengtssons Htg

- Ett väl utprovat sortiment baserat på 30 års erfarenheterATT FÅ NJUTA AV EGEN SKÖRD ÄR HÄRLIGT – MEN FÖRST GLÄDJEN ATT ODLA

Du behöver en yta utanför din dörr. En balkong, altan, trädgård, pallkrage, växthus eller uterum är de mest förekommande. Därutöver kan kärl att odla i vara bra. Det kan vara krukor, hinkar, lådor av olika slag, eller så enkelt som att odla direkt i jordpåsen.

REDAN FRÅN VECKA 14 KAN DU KÖPA FÄRDIGA PLANTOR UTE HOS VÅRA ÅTERFÖRSÄLJARE .

Vid vilken tidpunkt är det lämpligt att plantera grönsaksplantorna?
- Våren kommer olika i vårt avlånga land. Olika arter är olika känsliga för låga temperaturer och det bör du ta hänsyn till.
Tomat, Paprika och Chili hör till dem man kan plantera litet tidigare. De trivs i dagstemperaturer från 12 grader och kan tillfälligt tåla ner till 5 grader.
Gurka, Aubergine, Squash och Melon är värmekrävande. De kan ta skada av temperaturer under 10 grader och är känsliga för drag.
Med stöd av dessa variabler finner du lösningar och tidpunkter som passar dina förutsättningar.

HJÄLP PLANTORNA I STARTEN MED GOD JORD OCH SKYDD MOT BÅDE KYLA OCH STARK SOL.

Det finns riklig tillgång på hjälpmedel i din växtbutik, som gör att etableringen för dina grönsaksplantor går smidigt. 

Fyll botten på ditt kärl med ny, frisk jord. Tänk på att göra hål i botten, så att överskottsvatten kan rinna ut. Tomatplantorna planteras djupare än som de står i odlingskrukan. Övriga planteras på samma djup som de redan är odlade på. Tänk på att Gurka trivs med att ha väldränerat runt rothalsen – annars kan plantan skadas.

Lycka till med din grönsaksodling där hemma!

VÄL UTVALDA SORTER

Wioletta har tillsammans med sin man Christer valt ut ett fint sortiment med tomat- och grönsaksplantor, där fokus ligger på Hobbyodlarens preferenser. "Med vår erfarenhet, baserad på många år inom odling av grönsakplantor till både hobbyodlare och de professionella, kan vi fokusera på just de här sorterna", säger Wioletta.

TOMAT I FOKUS

Nog är det fokus på Tomater - Över hälften av våra grönsakplantor är Tomat. Intresset att odla sådana blir större och större. Fokus ligger ändå på ett tiotal sorter, som är lätta att odla  och med smaker, som gör dem väl värda att satsa på.

ÄR DU ÅTERFÖRSÄLJARE?

Kontakta din kundansvarige säljare på Mäster Grön.

Saknar du kontaktperson - sänd ett mail till info@mastergron.se

Får du ditt varuflöde via lokala blomstergrossister som tillhandahåller våra växter under säsong
- fråga där.

Saknar du en värdefull leverantör till din verksamhet?
- sänd ett mail till maja.holm@sydgront.se

ÄR DU KONSUMENT OCH VILL FINNA INKÖPSSTÄLLEN? 

Fråga efter produkterna lokalt, där du köper dina växter. Våra produkter finns under säsong tillgängliga att beställa hos ett rikstäckande nätverk av återförsäljare av växter och blommor.

GARDENCENTERKEDJOR: Blomsterlandet, Granngården, Hornbach, Plantagen, Bauhaus och Sveriges Trädgårdsmästare
FRISTÅENDE GARDENCENTER: lokala GardenCenter och Handelsträdgårdar. som agerar under egna varumärken.
LIVSMEDELSBUTIKER: Dagligvaruhandelskedjorna tillhandahåller ett väl utvalt utbud. Upptäck en butik som kan passa din stil nära dig. Sortiment kan variera geografiskt och beroende på växtavdelningens storlek.
BLOMSTERBUTIKER: Blomster- och Livsstilsbutiker presenterar ett personligt utbud och kan beställa hem på din förfrågan.