Sommarens utplanteringsväxter

- sätter färg på vår utomhusmiljö

sommarens blomsterglädje

Perioden med Vårplantor följs direkt av den säsong, då sommarens blommor och växter med dekorativa blad tar över. Nu behöver vi inte  tänka lika mycket på frosttåligheten när man väljer växter. Längst ner i södra delarna av landet kan man med försiktighet och rätt val av växter börja i vecka 16. Givetvis är det väderlek och geografisk placering, som avgör lämpligheten. Enstaka frostnätter kan förekomma. Håll koll på termometern och skydda dina växter på bästa sätt.

MÅNGFALD OCH PERSONLIG STIL

Det bredaste sortimentet av Sommarplantor  odlar vi i perioden från mitten av april till skolavslutningarna i juni. Då är också efterfrågan som störst. Till uteplatserna finner du här blommor i regnbågens alla färger och växter med underbara blad. Växtsättet är allt från  platta kuddar och utbredda småmattor till hängande och klättrande. Bara din egen fantasi sätter gränser under denna underbara säsong.

UNDER SEMESTERMÅNADERNA KAN DU GÖRA NYA UPPTÄCKTER

När väl studentfestligheterna och midsommarfirandet är över kommer vi in i ett sommarlunk. Då odlar vi växter i större format. De är redan färdiga, och du kan njuta av dem direkt efter inköpet.

ÄR DU ÅTERFÖRSÄLJARE?

Kontakta din kundansvarige säljare på Mäster Grön.

Saknar du kontaktperson - sänd ett mail till info@mastergron.se

Får du ditt varuflöde via lokala blomstergrossister som tillhandahåller våra växter under säsong
- fråga där.

Saknar du en värdefull leverantör till din verksamhet?
- sänd ett mail till maja.holm@sydgront.se

ÄR DU KONSUMENT OCH VILL FINNA INKÖPSSTÄLLEN? 

Fråga efter produkterna lokalt, där du köper dina växter. Våra produkter finns under säsong tillgängliga att beställa hos ett rikstäckande nätverk av återförsäljare av växter och blommor.

GARDENCENTERKEDJOR: Blomsterlandet, Granngården, Hornbach, Plantagen, Bauhaus och Sveriges Trädgårdsmästare
FRISTÅENDE GARDENCENTER: lokala GardenCenter och Handelsträdgårdar. som agerar under egna varumärken.
LIVSMEDELSBUTIKER: Dagligvaruhandelskedjorna tillhandahåller ett väl utvalt utbud. Upptäck en butik som kan passa din stil nära dig. Sortiment kan variera geografiskt och beroende på växtavdelningens storlek.
BLOMSTERBUTIKER: Blomster- och Livsstilsbutiker presenterar ett personligt utbud och kan beställa hem på din förfrågan.