Blomsteräng - Garden Wildlife

- ditt bidrag till biologisk mångfald och förbättrade lokala ekosystem

BLOMSTERÄNG - GARDEN WILDLIFE - EN NATURLIGT LEVANDE TRÄDGÅRD

Färdigkomponerade blandningar av annuella och i viss mån perenna växter, som ger dina vilda insekter näring. Samtidigt belönas du med fina dofter och hemodlade snittblommor

Hör du i din trädgård eller uteplats, surr från humlor och vildbin? Ser du fjärilar fladdra omkring? Inte?

Du kan själv påverka den biologiska mångfalden i din närmiljö. Genom att plantera växter vars blommor ger foder till insekterna skapar du levande livsmiljöer för att utveckla den biologiska mångfalden. Har du redan monterat hus till vildbin, insekter och humlor behöver de mat under säsongen. När de finner maten i din trädgård så fylls den med liv och då kommer även fåglarna till din uteplats. Du blir en betydande del av hela världens Eko-system!

FJÄRILAR I FOKUS

Fjärilar i trädgården och i din utemiljö är något av den snällaste och mest livfulla man kan önska sig. De fjäderlätta vingbeklädda och mjuka insekterna som tas emot med glädje när de söker föda i vår utemiljö. Fjärilar får trädgården att leva upp, folk att samlas, kameror att blixtra och samtal om dess skönhet lättar upp stämningen.

VÄRDEFULLA VILDBIN

Det är just vildbin som är de mest värdefulla för vår natur. Vildbin är snälla och harmlösa men synnerligen värdefulla för vår svenska mångfald. Till stor del har de fått klä skott för de odlade bina, som kan vara lite mer aggressiva när de känner sig trängda. 

SNITTBLOMMOR MED DOFT, FÖDER INSEKTER

Flera av våra annuella växter har breda användningsområden. Det finns snittblommor du kan odla i din trädgård, som under sommar och höst ger dig möjlighet binda fina buketter som resultat av hemmaodlandet. Om de dessutom doftar och ger foder till omgivningens insekter, så är det bara en bonus.

I serien Blomsteräng - Garden Wildlife har trädgårdsmästaren underlättat för ditt odlande. Mäster har i samarbete med forskningen samplanterat kollektioner av blommor, som är värdefulla för vårt ekosystem. I detta sammanhang har Mäster sått ett flertal annueller i samma kruka. Annueller, ettåriga växter som blommar redan under sommar och höst samma år.

BLOMSTERÄNG - FJÄRILAR I FOKUS

En förodlad fröblandning innehållande växter som attraherar insekter i allmänhet och fjärilar i synnerhet. En utvald blandning av annueller som blommar under sommar och höst. Gemensamt bidrar de med näring till områdets Fjärilar.

Du får en lång och utdragen blomning där de olika arterna avlöser varandra. Mixarna kan innehålla Margerit, olika Klint, Rudbeckia med flera.

Räkna med en höjd om ca 70cm

BLOMSTERÄNG - VILDBIN I FOKUS

En förodlad fröblandning innehållande växter som attraherar insekter i allmänhet och vilda bin och  i synnerhet. En utvald blandning av annueller som blommar under sommar och höst. Gemensamt bidrar de med näring till områdets vilda insekter där vildbin behöver extra omsorg..

Du får en lång och utdragen blomning där de olika arterna avlöser varandra. Mixarna kan innehålla Tagetes, Margerit, olika Klint, Lejongap, Rudbeckia, Vallmo med flera.

Räkna med en höjd om ca 60cm

BLOMSTERÄNG - DOFT I FOKUS

En förodlad fröblandning innehållande växter som du använder som din egen snittblomsbank. De doftar alldeles utmärkt i din utemiljö och dessutom attraherar insekter. En utvald blandning av annueller som blommar under sommar och höst. 

Du får en lång och utdragen blomning där de olika arterna avlöser varandra. Mixarna kan innehålla Zinnia, Temynta, Veronica, Anisisop, Nejlika, Tagetes, Flox, Rudbeckia, Rosenskära med flera.

Räkna med en höjd om ca 60cm

Blomsteräng - Garden Wildlife

Vilda blommor i mmix

ÄR DU ÅTERFÖRSÄLJARE?

Kontakta din kundansvarige säljare på Mäster Grön.

Saknar du kontaktperson - sänd ett mail till info@mastergron.se

Får du ditt varuflöde via lokala blomstergrossister som tillhandahåller våra växter under säsong
- fråga där.

Saknar du en värdefull leverantör till din verksamhet?
- sänd ett mail till patrik.vilsmyr@sydgront.se

ÄR DU KONSUMENT OCH VILL FINNA INKÖPSSTÄLLEN? 

Fråga efter produkterna lokalt, där du köper dina växter. Våra produkter finns under säsong tillgängliga att beställa hos ett rikstäckande nätverk av återförsäljare av växter och blommor.

GARDENCENTERKEDJOR: Blomsterlandet, Granngården, Hornbach, Plantagen, Bauhaus och Sveriges Trädgårdsmästare
FRISTÅENDE GARDENCENTER: lokala GardenCenter och Handelsträdgårdar. som agerar under egna varumärken.
LIVSMEDELSBUTIKER: Dagligvaruhandelskedjorna tillhandahåller ett väl utvalt utbud. Upptäck en butik som kan passa din stil nära dig. Sortiment kan variera geografiskt och beroende på växtavdelningens storlek.
BLOMSTERBUTIKER: Blomster- och Livsstilsbutiker presenterar ett personligt utbud och kan beställa hem på din förfrågan.