Jakobssons Handelsträdgård

Odlare 51: Susanne o Peter Jakobsson

Ett generationsföretag bildat redan 1962 i den historiska bruksorten Ödåkra. Här skapade Peters förfäder en anläggning för många, många års framtida odlande. Idylliskt placerad mitt inne i ett villaområde ligger trädgården. Här odlar Peter och Susanne med genuin hantverkskänsla och båda känner stor stolthet i sitt yrkesutövande.

Stora delar av de växter vi odlar får vi sedan uppleva utplanterade och arrangerade i offentliga miljöer runt Helsingborg. -Det blir som en liten extra belöning att få se de plantor, som vi skolat och odlat fram, utvecklas till en upplevelse för alla. Och på tal om belöning - vi blev förärade Ödåkrapriset 2009 vilket vi fortfarande är mycket stolta över.

HÄR FÖDER VI SOMMAREN

Med våra händer och våra huvuden får vi planera kommande vår och sommar tillsammans med våra kunder. Redan på hösten träffar vi en del av dem för att utveckla deras offentliga planteringar. Då har vi redan planterat vårens Penséer. Under vintern förbereder vi sådden av sommarblommorna.

LÄRKANS ANKOMST SIGNALERAR UTPLANTERING AV PENSÉER

När du hör lärkans första drill över ängarna - då är det dags att plantera ut vårens första Penséer. Se, lyssna och ta del av Peter Jakobssons goda råd om Penséer. Här berättar Peter också vilket finessrikt handarbete som ligger bakom en svenskodlad Pensé. Visste du att det tar mer än 6 månader från sådd till att Penséerna hamnar i din vårplantering!

NÄRODLAT ÄR PÅ ALLAS LÄPPAR

Vi ligger bara en mil från Blomsterterminalen, där alla Mäster Gröns växter samlas på väg till butik. Därmed får våra växter en extra kort transportsträcka och når i de flesta fall våra kunder inom 15-20 timmar, vilket borgar för färska blommor i butik och GardenCenter. 

VÅRA LEVERANSER, VÅR HEDER

För oss är det viktigt med en fin kvalitet och en nöjd kund. Därför är vi lite extra engagerade i dialogen med kund och kundansvarig säljare på Mäster Grön. Varje del av processen från planering till leverans ute hos kunden är viktig. Förståelse för planeringscykler är av stor vikt för alla involverade. Därför är vi extra måna om att bygga upp och bevara goda relationer.

Förstår vi kundens behov och kunden förstår våra och växternas. Då kan vi skapa mycket goda förutsättningar för en uppskattad leverans där vi överträffar kundens förväntningar.

Peter Jakobsson
Jakobssons Handelsträdgård

VÅRA RESURSER:

Växthus - Året om med odling på bord: 5000 m2

Växthus - Anpassade för vår och sommarodling: 3000 m2

Tunnelodling: 0 m2

Utomhusodling: 1000 m2

Våra märkningar och certifieringar

  • Maja Holm
  • Inköpschef

ÄR DU PROFESSIONELL ODLARE - KOM MED I VÅRT NÄTVERK!

Som medlem får du ta reveny av många fördelar med en gemensam, odlarägd  försäljningsorganisation.

Produktionskoordinering sammanställer och rådgör om odlingsplanering.
Försäljningsavdelning säkerställer en jämn prisutveckling, jobbar tätt med kunderna och dig i försäljning och med produktutveckling.
Vår marknadsavdelning presenterar produkter och koncept vilket lägger grunden till en hög bokningsgrad inför en säsong.

Tillsammans erbjuder vi ett värdefullt svenskodlat sortiment och logistiklösning till större aktörer, läs kedjor på marknaden inom GardenCenter, Blomstergrossister och Dagligvaruhandel.

Kvalitet i produktion sammankopplas med vår kostnadseffektiva logistiklösning, ett värdefullt IT-system med odlingsplanering och en snabb likviditetslösning via löpande avräkning, är bara några värdefulla delar i ett samarbete.