Spanien

Odlare 62: Bägarrankor, Palmer och Bladväxter i stora och små storlekar

Spanien - väl kända redan för sin produktion av grönsaker har även större odlingar av prydnadsväxter. Klimatet här, inåt landet i regionerna Almeria och Granada är ett fint område med bra klimat för odling av Bladväxter, Palmer, Olivträd och den finaste av dem alla - Bägarranka.
Vår kontakt/hubb här nere samlar flera odlare som samarbetar kring en gemensam logistiklösning, flera välrenommerade koncept och en hög kvalitetsnivå baserat på MPS-certifiering, med biologiskt växtskydd som en norm. 

ETT FINURLIGT SKYDD MOT VÄRME

Visst, det är synnerligen varmt i dessa delar av Spanien under sommarperioden. För att skydda de ömtåliga rötterna mot överhettning har de varit påhittiga och placerat odlingskrukan i en svalkade kub. Den får en skyddande effekt på jordklumpen på samma gång som att krukorna stål pall vid tillfälliga oväder och starka vindar.

LEVANDE INREDNINGSDETALJ

Större exemplar av rumsväxter som kräver längre kulturtider såsom Ficus, Flasklilja, Svärmors Tunga, Palmaralia, Fjäderkalla. Palmlilja odlas med fördel i varmare länder. Inför de stor planteringssäsongerna i januari och augusti är utbudet som störst och du kan förhandsboka dina volymer 6-8 månader i förväg.

NÄRKONTAKT MED ODLINGEN

Täta kontakter med ett öga i odlingen förutsätter att vi har en man på plats stora delar av året. Detta kompletteras med våra egna besök hos odlarna ett flertal gånger om året. Därav finner vi de bästa odlarna, växterna anpassade för Skandinavien och tillfälliga partier som kan driva försäljning i butikerna. 

DOWN UNDER DREAMS

Namnet på detta koncept tar oss till en kontinent på södra halvklotet, Australien. Här finner vi en lite annorlunda fauna än på vår halva. Här har förädlingsföretagen och odlarna plockat  fram ett sortiment med kvalitetsväxter, både blommande, gräslika, och palmer som odlas för att skina på en plats utomhus i kruka. 
- Många av dessa växter kan övervintras på frostfri plats och därmed förgylla din uteplats under många år.

SLOW GARDENING

Agave i olika sorter - de mest torktåliga av alla sydländska växter, kan med fördel finna en plats i Svenska utemiljöer. Sommartid utomhus där de kan tåla några minusgrader också. Övervintras ljust och frostfritt precis som Citrus vilka historiskt sett övervintrades i de svenska slottens orangerier.

BÄGARRANKA - EXOTISK KLÄTTRARE

Mandevilla, Dipladenia som på svenska heter Bägarranka är en frodigt, snabbväxande klätterväxt som i Sverige lämpar sig för sommarnjutning på en balkong, altan eller uteplats. Den klart mest populära färgen är röd, men utveckling och förädling har på senare år gett oss ytterligare färger. Länge ner här kan du välja lite olika blomtyper också.
Mäster tipsar:
- Lite vatten ger mycket blommor och tvärtom, mycket vatten ger lite blommor.

360 000 kvadratmeter odling

Se filmen från våra spanska odlare!

Våra märkningar och certifieringar

Bägarranka, vetenskapligt Mandevilla, är en klättrande växt lämplig för inklädning av våra uteplatser. Enkel regel för att lyckas;
Lite vatten ger Mycket blommor - Mycket vatten ger Lite blommor.


FUSHION MANDEVILLE
'SYDNEY'

Full Sun Resistance

The most Mandeville Collection.

Very resistant to diseases and ideal for very hot areas. The level of flowering and its original color is not usually diminished. Varieties of abundant flowering and the size of the flower is large.

Featured colors: Raspberry, Cascade White, Flaming Red, Blushing Pink and Red Velvet.

FUSHION MANDEVILLE
'TOKYO'

Kolibri

Dipladenia Collection of mini flower.

Most varieties have a certain resemblance to Orchids.

Featured colors: Mini Apricot, Mini Orange, Mini Pink and Mini Scarlet.

FUSHION MANDEVILLE
'CALIFORNIA'

Multiflora

More flowers, more time.

This Dipladenia Collection blooms in unfavorable solar conditions and for a longer period than other Mandevillas. The size of the flowers is medium-large. Stands out the tonality and beauty of its flowers.

Featured colors: Grand Scarlet, Red, White, Pink, Light Pink, Coral Pink, Beauty Pink and Purple.

FUSHION MANDEVILLE
'OSAKA'

Exotic flowering

The biggest flowers.

Dipladenia collection with large flower varieties and exotic colors. Some of them have the characteristic of blooming in clusters.

Featured colors: Soft Peach, Flat Pink Petal, Petit Yellow, Upright Pink and Carmin Red.