Cineraria eller Pericallis

När de mer extremt frosttåliga Penséerna i dina krukor börjar växa till, samtidigt som nattemperaturerna håller sig ovan 0-graders-strecket kan vi finna fler tåliga växter att njuta av.

Cineraria kan stå som solitärt i kruka men likväl i en samplantering. En Miniträdgård i Kruka med Penséer, påskliljor, lökväxter och andra fina vårplantor ger ett välkomnande intryck vid din entré eller altan.

Cineraria har en synnerligen lång tradition på vår fönsterbräda, fråga gärna de åldersrika i er omgivning. De kan berätta mer om det blommande vårtecken som Cinerara var förr.

Moderna serier Cineraria har tillkommit, Pericallis Senetti är en av dem. Förädlingen har begåvat dem med strålande vackra blommor som verkligen besitter en lyskraft. 

I ett frostfritt uterum eller på en inglasad balkong kan du plantera dem tidigt, när du anser att platsen kan hållas frostfri. Det samma gäller för utomhusplantering, först under tak och sedan när risken för nattfroster är över blommar den villigt vidare var helst på en plats i din utemiljö.

ÄR DU KONSUMENT OCH VILL FINNA INKÖPSSTÄLLEN? 

Fråga efter produkterna lokalt, där du köper dina växter. Våra produkter finns under säsong tillgängliga att beställa hos ett rikstäckande nätverk av återförsäljare av växter och blommor.

GARDENCENTER: Blomsterlandet, Granngården, Hornbach, Plantagen, Bauhaus, Bogrönt och många fristående GardenCenter och Handelsträdgårdar.

LIVSMEDELSBUTIKER: Dagligvaruhandelskedjorna tillhandahåller ett begränsat utbud.

BLOMSTERBUTIKER: Blomster- och Livsstilsbutiker presenterar ett personligt utbud och kan beställa hem på din förfrågan.

ÄR DU ÅTERFÖRSÄLJARE?

Kontakta din kundansvarige säljare på Mäster Grön.

Saknar du kontaktperson - sänd ett mail till info@mastergron.se

Får du ditt varuflöde via lokala blomstergrossister som tillhandahåller våra växter under säsong
- fråga där.

Saknar du en värdefull leverantör till din verksamhet?
- sänd ett mail till maja.holm@sydgront.se

Visste du att du kan ladda ner skyltbilder som stöder din försäljning av våra produkter
- följ länken till vår webbplats med skyltmaterial