Vår Historia

- en affärsidé som tog sin start på 1950-talet

Den 24 april 1959 invigdes Trädgårdshallen i Hälsingborg av jordbruksminister Gösta Netzén

Med syftet att samla försäljning och logistik i skånsk trädgårdsodling av frukt, bär, grönsaker och blommor under ett tak, bildades Trädgårdshallen i Helsingborg detta år. Antalet odlingar och trädgårdsföretag vid den tiden var många. Under 1960-talet fanns över 800 medlemmar i föreningen.

Under 1970-talet tillkom den välkända "gubben" och företaget antog namnet Mäster Grön

Det var precis då man började filma gurkorna, dvs förpacka dem i ett plastfolie för att förbättra hållbarheten i butik och hemma i moderna kylskåp. Då applicerades den nya logotypen, där en tecknad man blev ett välkänt språkrör.

1992 delades företaget i tre delar

Väl inarbetade, efter fyra år i den nya moderna fastigheten på Långeberga slog företaget i taket. En förändring var på gång, företaget delades i tre olika inriktningar. SydGrönt och Svenska Odlarlaget bildades för handel med frukt bär och grönsaker och finns än idag etablerade i samma kvarter. Krukväxtodlarna stannade kvar i huset och behöll varumärket Mäster Grön att förvalta.

2024 är vi samlade igen under samma tak

Mäster Gröns odlare av kruk- och utplanteringsväxter blir medlemmar i SydGrönt Ekonomisk Förening. Drift, försäljning och produktionsplanering effektiviseras för att vi jobbar i team med en större portfölj. Nu blir vi än starkare tillsammans när vi fortsatt går till marknaden under Mäster Gröns varumärke.

Kontakta oss

  • Maja Holm
  • Inköpschef