Bukettranunkel som en vårens tulpan i kruka

I februari månad när man känner att ljuset återvänder och vi kan spendera lite tid i vårt frostfria uterum eller inglasade balkong kan vi umgås och inreda med några vårprimörer. Bland krukväxterna finner vi Bukettranunkel - en växt som trivs med vandrande skugga skyddad mot de skarpa solstrålarna.

En klassisk lökväxt med lång tradition hos våra trädgårdsmästerier. Förr odlades de i drivbänkar och skördades som snitt. Idag odlas moderna förädlingar i kruka som är framtagna för dagens behov. Korta och kompakta stjälkar med riktigt stora blommor som håller bäst och längst i kruka vid temperaturer från frostfritt upp till 15°C.

Fascineras över de välfyllda blommorna vars kronblad är oräkneliga. Blommorna är stora, hel- eller halvfyllda och finns i ett kalejdoskop av pastellfärger och nyanser. Hitta din färg! Du finner vita, gula, orange, röda, violetta och ibland är de tvåfärgade. 

Många ranunkler i naturen växer vid våtmarker. Lite av de generna har Bukettranunkel också fått. Därför bör du alltid hålla jordklumpen fuktig.

Vill du ha längre glädje av din Bukettranunkel, då planterar du ut den över sommaren så att rötterna kan fylla på sina lager och bilda blommor till kommande säsonger. När bladen vissnat ner gräver du upp rötterna, låter dem torka och vila. Till senvintern planterar du dem i ny kruka och jord för drivning i ditt uterum eller för utplantering tillsammans med Penséer.

ÄR DU KONSUMENT OCH VILL FINNA INKÖPSSTÄLLEN? 

Fråga efter produkterna lokalt, där du köper dina växter. Våra produkter finns under säsong tillgängliga att beställa hos ett rikstäckande nätverk av återförsäljare av växter och blommor.

GARDENCENTER: Blomsterlandet, Granngården, Hornbach, Plantagen, Bauhaus, Bogrönt och många fristående GardenCenter och Handelsträdgårdar.

LIVSMEDELSBUTIKER: Dagligvaruhandelskedjorna tillhandahåller ett begränsat utbud.

BLOMSTERBUTIKER: Blomster- och Livsstilsbutiker presenterar ett personligt utbud och kan beställa hem på din förfrågan.

ÄR DU ÅTERFÖRSÄLJARE?

Kontakta din kundansvarige säljare på Mäster Grön.

Saknar du kontaktperson - sänd ett mail till info@mastergron.se

Får du ditt varuflöde via lokala blomstergrossister som tillhandahåller våra växter under säsong
- fråga där.

Saknar du en värdefull leverantör till din verksamhet?
- sänd ett mail till patrik.vilsmyr@sydgront.se