Höststjärna - Autumn Friends

- speglar höstens färger på din fönsterbräda

HÖSTSTJÄRNA - JULSTJÄRNA I ANNAN KOSTYM

Det finns flera förekommande namnsorter av vår så kära Julstjärna, som passar fint som krukväxt under hösten. Med braktéer, de färgade högbladen, i toner av kanel eller falnande höstlöv kan du plocka in hösten i din inredningsstil.

KRUKVÄXT PÅ FÖNSTERBRÄDAN

Höststjärnan är lika enkel som genial. Den är enkel att underhålla och är helt unik i sin form. Den stjärnlika formen som gör att du kan skapa fina variabler, när den arrangeras tillsammans med utvalda inredningsdetaljer, i hel andra former.

HÅLLBAR OCH LEVANDE

Med lite omtanke så kan din Höststjärna hålla länge. Är du så duktig att den är lika vacker när det är advents- och Luciatider?  Då faller det sig naturligt att pynta om, så den harmonierar med julstämningen. Hitta stilen tillsammans med dekorativa detaljer såsom Kanel och Pepparkaka.

DET FINNS SÅ MYCKET MER SOM SPEGLAR HÖSTEN

Bland höstens blommande inomhusväxter finner du Krysantemum, Höstglöd och Begonia, där du väljer färg som passar dina känslor för hösten. Bland bladväxterna kan du kika lite närmare på Kalatea och Bladbegonia. De båda finns i flera toner och kan mycket väl passa tillsammans med Höststjärnan.

I MODERN INREDNING

Ser du dig omkring i bland dagens inredningsstilar, finner du moods som tenderar mot kanel. Då blir ljusare detaljer i beige, mörk créme eller bränd aprikos en accent som förhöjer och lyfter fram upplevelsen.

 

UPPLEVELSE ÖVER FLERA SÄSONGER

När kan bilden vara tagen?
- Om hösten i oktober då vi kryper in för sedvanligt kvällsmys
eller
- Inför Julfirandet, där naturlig jul är ledord för din inredningsstil

 

Det kommer mera....

Hösten är årstiden när många blad, blir till löv. De antar annorlunda toner då saven drar sig tillbaka till rötterna och klorofyllet i bladen försvinner. Detta kan du spegla dig i bland våra Höststjärnor. Förutom den höstlövsfärgade ' Autumn Leaves' finns nu också kanelfärgade 'Viking Cinnamon' och den ljusare brändgula 'Golden Glo'.

 

Mattias Svegin, trädgårdsmästare på Tågerups Trädgård berättar för dig och Erika Wallin, hur han vårdar sina Höststjärnor.

Höststjärna i tre färger

Euphorbia 'Cinnamon' - 'Golden Glo' - 'Autumn Leaves'

Höststjärna

Euphorbia 'Autumn Leaves'

Höststjärnan i premium Buskstorlek

Euphorbia 'Autumn Leaves'

ÄR DU ÅTERFÖRSÄLJARE?

Kontakta din kundansvarige säljare på Mäster Grön.

Saknar du kontaktperson - sänd ett mail till info@mastergron.se

Får du ditt varuflöde via lokala blomstergrossister som tillhandahåller våra växter under säsong
- fråga där.

Saknar du en värdefull leverantör till din verksamhet?
- sänd ett mail till patrik.vilsmyr@mastergron.se

ÄR DU KONSUMENT OCH VILL FINNA INKÖPSSTÄLLEN? 

Fråga efter produkterna lokalt, där du köper dina växter. Våra produkter finns under säsong tillgängliga att beställa hos ett rikstäckande nätverk av återförsäljare av växter och blommor.

GARDENCENTER: Blomsterlandet, Granngården, Hornbach, Plantagen, Bauhaus, Bogrönt och många fristående GardenCenter och Handelsträdgårdar.

LIVSMEDELSBUTIKER: Dagligvaruhandelskedjorna tillhandahåller ett begränsat utbud.

BLOMSTERBUTIKER: Blomster- och Livsstilsbutiker presenterar ett personligt utbud och kan beställa hem på din förfrågan.