Kornettblomma - en vinterblommande klassiker

Det är nu under vinter och tidig vår som du finner våra Kornettblommor i butiken där du köper dina blommor.  Med sina höga stänglar och hängande blad skapade Kornettblomman redan för 100 år sedan stilen för det stora intresset för Brudorkidéer under 1990-talet.

Kornettblommorna är helt unika i sin blomma. Färger, mönster och schatteringar ger varje blomma ett ansikte som är så intressant att dyka ner i och på avstånd att njuta av. Du finner färger från vitt, blått, violett, purpur till olika rosa toner. Därutöver är vitt en basfärg som som skapar just de dekorativa och förtrollande mönster och schatteringar som skapar vår fascination för Kornettblomman.

Mäster själv tipsar om att placera Kornettblomman ljust, men skyddad från den skarpa solen. Låt jordklumpen torka till innan du vattnar. Låt plantorna suga vatten underifrån, för så gör vi i odlingen. Tillför näring under tillväxtperioden som kommer efter avslutad blomning. PS - då kan du också dela med dig av sidoskott till dina vänner:)

ÄR DU KONSUMENT OCH VILL FINNA INKÖPSSTÄLLEN? 

Fråga efter produkterna lokalt, där du köper dina växter. Våra produkter finns under säsong tillgängliga att beställa hos ett rikstäckande nätverk av återförsäljare av växter och blommor.

GARDENCENTER: Blomsterlandet, Granngården, Hornbach, Plantagen, Bauhaus, Bogrönt och många fristående GardenCenter och Handelsträdgårdar.

LIVSMEDELSBUTIKER: Dagligvaruhandelskedjorna tillhandahåller ett begränsat utbud.

BLOMSTERBUTIKER: Blomster- och Livsstilsbutiker presenterar ett personligt utbud och kan beställa hem på din förfrågan.

ÄR DU ÅTERFÖRSÄLJARE?

Kontakta din kundansvarige säljare på Mäster Grön.

Saknar du kontaktperson - sänd ett mail till info@mastergron.se

Får du ditt varuflöde via lokala blomstergrossister som tillhandahåller våra växter under säsong
- fråga där.

Saknar du en värdefull leverantör till din verksamhet?
- sänd ett mail till patrik.vilsmyr@sydgront.se