Pelargoner

Blommor som berör våra sinnen

BLOMMOR SOM BERÖR VÅRA SINNEN

En kategori blommor och växter, som verkligen är sinnebilden av en utplanteringsväxt sommartid och en inredningsdetalj för såväl moderna hem som på en målning, signerad av Carl Larsson

BLOMMANS MÅNGFALD

Enkla blommor med fem kronblad - bäst lämpade för plantering utomhus, där de även under regniga somrar ger dig oförglömlig blomning. Till de enkla sorterna kan du lägga sådana med flera kronblad, tätare med kronblad, extremt fyllda med kronblad, tulpanformade kronblad, schatteringar i kronblad, ansikten i kronblad och så många fler kombinationer, vilka ger dem personlighet.

BLADEN HAR NÅGOT ATT BERÄTTA

Många nyutvecklade sorter från förädlingsledet utgår från Zonalpelargon, Prelargonium x hortorum, vilket betyder, att de har en halvrund ring/zonmarkering i bladen. Den kan skifta i styrka men också vara helt utraderad. Bladen kan ha gula eller vita ytterkanter eller vara helt purpurfärgade. Doften är dock alltid helt omisskännlig - en Pelargons.

VÄXTSÄTT - FRÅN HÄNGANDE TILL KLÄTTRANDE

Oavsett vilken typ av plats eller kärl du har att fylla, finns det en Pelargon som tillfredsställer dina önskemål. Miniatyrpelargoner för fönsterbräda, Hängpelargoner för ampelodling, Landskapspelargoner för massplantering, Klätterpelargoner för höjdplantering eller den moderna Kärlekspelargonen, som onekligen är en budbärare.

ÄR DU ÅTERFÖRSÄLJARE?

Kontakta din kundansvarige säljare på Mäster Grön.

Saknar du kontaktperson - sänd ett mail till info@mastergron.se

Får du ditt varuflöde via lokala blomstergrossister som tillhandahåller våra växter under säsong
- fråga där.

Saknar du en värdefull leverantör till din verksamhet?
- sänd ett mail till patrik.vilsmyr@sydgront.se

ÄR DU KONSUMENT OCH VILL FINNA INKÖPSSTÄLLEN? 

Fråga efter produkterna lokalt, där du köper dina växter. Våra produkter finns under säsong tillgängliga att beställa hos ett rikstäckande nätverk av återförsäljare av växter och blommor.

GARDENCENTERKEDJOR: Blomsterlandet, Granngården, Hornbach, Plantagen, Bauhaus och Sveriges Trädgårdsmästare
FRISTÅENDE GARDENCENTER: lokala GardenCenter och Handelsträdgårdar. som agerar under egna varumärken.
LIVSMEDELSBUTIKER: Dagligvaruhandelskedjorna tillhandahåller ett väl utvalt utbud. Upptäck en butik som kan passa din stil nära dig. Sortiment kan variera geografiskt och beroende på växtavdelningens storlek.
BLOMSTERBUTIKER: Blomster- och Livsstilsbutiker presenterar ett personligt utbud och kan beställa hem på din förfrågan.