Salomonssons Växter

Odlare 1215: Stefan Salomonsson

Väl inbäddad i Nävlingeåsens böljande landskap, där orörd skog och gärdsgårdar blandas med ängar och naturliga åkrar. Där njuter Stefan sedan 20 år av livet i sin trädgård. Här lever jag i min egen takt och med  visioner som avspeglas på mina produktionsmetoder. Så här nära naturen är det en självklarhet att växterna skall odlas under ekologiska certifieringar, enbart naturlig näring och biologiskt växtskydd.

FOKUS GRÖNSAKER

Odla hemma är väl ett av årtiondets största trend och där är Stefans odling till stor hjälp för ett bekvämare hemmaodlande. Stefan sår själv frön till alla sina grönsaksplantor. Då startar säsongen tidigt i växthuskammaren där sådden och groendet sker. Efter omplantering i större kruka, så i vecka 14 står de färdiga plantorna där: startklara tomatplantor, paprika och chilipeppar blandas med Aubergine och Physals - alla färdiga att hitta nya hem på altaner, balkonger och i trädgårdar.

FRÅN GOD SMAK TILL SMAKFULL

Stefan har i grunden ett genuint intresse för tomat och Paprika. Därför dyker jag allt djupare ner i utbudet av dessa då jag sätter samman ett sortiment. Jag lyssnar och tar intryck från andra professionella tomatodlare. Diskussioner kring vilka sorter som ger bra skörd, är friska och sunda men framförallt smakar som en tomat skall smaka. Ett utbyte i branschen som gör att jag kan välja ut de viktigaste och bästa sorterna som är lämpliga och värdefulla för hobbyodlare. 

DJUPT ENGAGERAD

Stora delar av växthusen fylls med vår- och sommarblommor som odlas till våra offentliga miljöer. Du har säkert sett de väl avstämda och stämningsfulla kyrkogårdarna lysa, publika parker med massplanteringar få liv med mina växter. På stadens torg är det ofta någon extra intresserad person som designat planteringarna, där färg, form och biologisk mångfald får arrangemanget att briljera. 
- vissa designers har en synnerligen fin känsla för växter och förmåga att sätta samman planteringarna för att ge en lång upplevelse. Med 10-15 olika växtarter samplanterade, där var växt får en kort tid att briljera, då skiftar uttrycket i färg och form men är attraktivt och vackert från juni-oktober

Det är viktigt för mig att du har ett brett sortiment med de mest värdefulla sorterna att välja mellan - dessutom är det något som intresserar mig lite extra

Stefan Salomonsson
Trädgårdsmästare

VÅRA RESURSER:

Växthus - Året om med odling på bord: 0 m2

Växthus - Anpassade för vår och sommarodling: 6000 m2

Tunnelodling: 0 m2

Utomhusodling: 0 m

INGEN HEMFÖRSÄLJNING I VÅR TRÄDGÅRD 

Våra märkningar och certifieringar

  • Maja Holm
  • Inköpschef

ÄR DU PROFESSIONELL ODLARE - KOM MED I VÅRT NÄTVERK!

Som medlem får du ta reveny av många fördelar med en gemensam, odlarägd  försäljningsorganisation.

Produktionskoordinering sammanställer och rådgör om odlingsplanering.
Försäljningsavdelning säkerställer en jämn prisutveckling, jobbar tätt med kunderna och dig i försäljning och med produktutveckling.
Vår marknadsavdelning presenterar produkter och koncept vilket lägger grunden till en hög bokningsgrad inför en säsong.

Tillsammans erbjuder vi ett värdefullt svenskodlat sortiment och logistiklösning till större aktörer, läs kedjor på marknaden inom GardenCenter, Blomstergrossister och Dagligvaruhandel.

Kvalitet i produktion sammankopplas med vår kostnadseffektiva logistiklösning, ett värdefullt IT-system med odlingsplanering och en snabb likviditetslösning via löpande avräkning, är bara några värdefulla delar i ett samarbete.