Trädgårdsnejlikan 'I Love You'

- med charmigt färgskiftande blommorOVANLIGT MED SÅ FINA FÄRGSKIFTNINGAR

Dianthus caryophyllus, eller på svenska Trädgårdsnejlika, hör till en av våra vanligast förekommande och traditionella Perenner. Hos förädlaren Selecta One  med bas i Tyskland, har de lyckats få fram en blomma, som skiftar i färg under hela blomningstiden.

EN PLANTA - TRE FÄRGER - BILDAR EN TONALITET

När en blomma vecklar ut sig och visar färg, brukar den normalt sett vara något mörkare än som helt utslagen. Här har de lyckats förädla fram en blomma, som har ett betydligt bredare färgschema än vad vi tidigare fått skåda. Upplevelsen tar sin början i cerise för att övergå till rosa och först som avblommande bli helt vit.

NAMNET SIGNALERAR KÄRLEK

För oss Skandinaver är både rosa och rött signalfärger för Kärlek. 'I Love You' uppvisar sådana mjuka, rosa färger, att man helt enkelt inte kan motstå den och heller inte misstolka budskapet.

 

PÅ UTEPLATSEN

Här finner sig Trädgårdsnejlika väl till rätta i ett soligt till halvskuggigt läge. Addera gärna små detaljer som omsluter eller kompletterar blommorna.
- Det blir så mycket mer tryck med en färgmatchande detalj. 

TÅLIG OCH FÖRLÅTANDE

Trädgårdsnejlikan kan stå ut med lite oro och stök. Skulle en blomma brytas eller falla bort, finns det råd. Snitta blomman. Med lång stjälk blir den fin i vas och om stjälken är kort, blir blomman dekorativ, flytande i ett glas eller en skål.

Varierande resultat

I perioder kan plantan också bjuda på en enda färg och skiftningarna försvinner. Prova en annan växtplats och bryt skötselmönster. Om och när blomningen avtar efter sommaren, då kan du plantera växten i perennrabatten, där den blir en återkommande vän.

ÄR DU ÅTERFÖRSÄLJARE?

Kontakta din kundansvarige säljare på Mäster Grön.

Saknar du kontaktperson - sänd ett mail till info@mastergron.se

Får du ditt varuflöde via lokala blomstergrossister som tillhandahåller våra växter under säsong
- fråga där.

Saknar du en värdefull leverantör till din verksamhet?
- sänd ett mail till maja.holm@sydgront.se

ÄR DU KONSUMENT OCH VILL FINNA INKÖPSSTÄLLEN? 

Fråga efter produkterna lokalt, där du köper dina växter. Våra produkter finns under säsong tillgängliga att beställa hos ett rikstäckande nätverk av återförsäljare av växter och blommor.

GARDENCENTERKEDJOR: Blomsterlandet, Granngården, Hornbach, Plantagen, Bauhaus och Sveriges Trädgårdsmästare
FRISTÅENDE GARDENCENTER: lokala GardenCenter och Handelsträdgårdar. som agerar under egna varumärken.
LIVSMEDELSBUTIKER: Dagligvaruhandelskedjorna tillhandahåller ett väl utvalt utbud. Upptäck en butik som kan passa din stil nära dig. Sortiment kan variera geografiskt och beroende på växtavdelningens storlek.
BLOMSTERBUTIKER: Blomster- och Livsstilsbutiker presenterar ett personligt utbud och kan beställa hem på din förfrågan.