Ballingslövs Handelsträdgård

Odlare 1232: Krister Nilsson

Efter det att Krister i unga år utbildat sig till trädgårdstekniker vid Alnarp, har han utvecklat sina färdigheter i Ballingslöv. Krister är född i en agrar familj och valde Krukväxter som sin gren. Han har tillsammans med hustru Ylva har de utvecklat en livsstil och gemensam passion för Begonia. Trädgården är välkänd för sin kvalitet, inget i deras odlande, varken i hantverket eller i utrustningen, lämnas åt slumpen att fungera. - Det fick vi båda med oss i  modersmjölken. Kristers och Ylvas växthus är en kvadratisk kub, lantligt belägen på en avstyckad gård strax utanför Ballingslöv. Här får de odla de Penséer och Begonia som de har stor erfarenhet av och 'Betulia' som de under många år var ensamma om att odla i Sverige.
- på ett år skolar vi över 100 000 'Betulia', lättskött och blomrik har den blivit en favorit i kyrkans olika rum där den skänker stor blomsterglädje med minimal skötselinsats.

BALLINGSLÖVSKVALITET

Jo, visst vi är stolta över våra växter, det måste kännas rätt ända in i ryggmärgen , att leverera något som vi vet uppfyller våra kunders förväntningar. Våra Begonior pysslar vi om lite extra. De får bland annat en extra toppning och det gör att våra Begonior är lika fina, beskådade från alla håll. Titta och jämför med en industriellt odlad Begonia - den har en framsida och en "rygg", en mer naken baksida. Vilken väljer du?  - Jo, vår kostar lite mer - men ger också  en betydligt större upplevelse.

LÅNGTIDSVERKANDE NÄRING I JORDEN

Dina 'Betulia' behöver ingen extra näring - det har vi redan förberett. När vi blandar vår Specialjord, tillför vi långtidsverkande näring. Det är små kulor som blandas ner i jorden, du kan säkert finna dem när du tittar efter. Dessa kulor släpper ut näring i förhållande till hur pass mycket vatten det finns i jorden. Ju varmare det blir desto mer vatten, och då sipprar det ut mer näring ur näringskulorna för rötterna att suga upp.

Våra kunder på 'Betulia' är ständigt återkommande - de vet att de alltid får vår nivå på toppkvalitet och vid utlovad tidpunkt

Krister Nilsson
Trädgårdsmästare

SÄG BARA 'BETULIA'!

Ja, visst är det en Begonia, men du får något alldeles extra - en Premium-Begonia. 'Betulia' är den Begonia som är mest odlad till våra offentliga miljöer. Den älskas av både jobbarna på landets kyrkogårdar och av besökarna. Av dem som jobbar där för dess låga behov av underhåll och av besökarna för dess oerhörda färgglädje.

NATURLIGA VERKTYG

En 'Betulia' skall svältas i odlingen, vilket för våra odlingsförhållanden innebär att vi vattnar precis vid rätt tillfälle. Det är vikten på krukklumpen som avgör när det är dags. Men om plantorna torkar så mycket så att bladen slokar, då kan det vara för sent. Kylan från de kalla nätterna släpper vi in i husen. Du gör plantorna mer kompakta och dessutom tåligare mot mekanisk påverkan från vind, regn och kyla, när du väl planterat ut dem i trädgård eller park. 

LYSER I DIN MINITRÄDGÅRD

De ljusaste av 'Betulia' - 'Light Pink' och 'White' - är de som sprider mest ljus på din balkong och altan. Dessa finns alltid i begränsade mängder, om du bokar tidigt. Utomhus är det viktigt att regnskydda växterna genom placera dem under tak el dyl för att få full glädje av deras blommor. Regndroppar kan göra att blommorna blir lite bruna. De övriga färgerna i rött, rosa och cerise är regnälskare och blommar oförtrutet.

VÅRA RESURSER:

Växthus - Året om med odling på bord: 3750 m2

Växthus - Anpassade för vår och sommarodling: 0 m2

Tunnelodling: 0 m2

Utomhusodling: 0 m

INGEN HEMFÖRSÄLJNING I VÅR TRÄDGÅRD 

Våra märkningar och certifieringar

  • Maja Holm
  • Inköpschef

ÄR DU PROFESSIONELL ODLARE - KOM MED I VÅRT NÄTVERK!

Som medlem får du ta reveny av många fördelar med en gemensam, odlarägd  försäljningsorganisation.

Produktionskoordinering sammanställer och rådgör om odlingsplanering.
Försäljningsavdelning säkerställer en jämn prisutveckling, jobbar tätt med kunderna och dig i försäljning och med produktutveckling.
Vår marknadsavdelning presenterar produkter och koncept vilket lägger grunden till en hög bokningsgrad inför en säsong.

Tillsammans erbjuder vi ett värdefullt svenskodlat sortiment och logistiklösning till större aktörer, läs kedjor på marknaden inom GardenCenter, Blomstergrossister och Dagligvaruhandel.

Kvalitet i produktion sammankopplas med vår kostnadseffektiva logistiklösning, ett värdefullt IT-system med odlingsplanering och en snabb likviditetslösning via löpande avräkning, är bara några värdefulla delar i ett samarbete.