Marmorerad blå Jordviva

Jordvivan är först ut på nyåret bland vårblommorna. Nu när vi är längre fram blir dagarna allt längre, ljuset är tillbaka och då annonserar, att våren är på väg. 

Detta kan vara växten, som piggar upp den morgontrötte vid köksbordet. Med sin starkt blå färg med tunna, oregelbundna, vita penselstreck, enkelblommande med gult öga. De är otroligt vackra, ser ut som gjorda av porslin. Blommorna sitter på korta stjälkar i mitten av plantan, de doftar vår, milt och förföriskt.

Jordvivan trivs i ett fönster med halvskugga eller ljust en bit in i rummet. Rumstemperatur kan vara för varmt för en längre blomningstid. Hitta en svalare plats och helst inte över ett värmeelement. Ett svalt nattrum förlänger blomningen

En frostfri plats på en inglasad balkong eller i ett uterum är det optimala för perioden januari till mars. Frostfritt utomhus gläder än fler när den tiden kommer. Den blommar ute i april-juni och ofta även senare.

Plantorna blir 10-15 cm höga och betecknas som flerårig i ett skuggigt läge med fuktig men luftig och mullrik jord.

Inomhus håller du jorden jämnt och lätt fuktig och låt gärna plantan suga vatten underifrån. Tänk på att slå bort restvatten efter en stund. 

ÄR DU KONSUMENT OCH VILL FINNA INKÖPSSTÄLLEN? 

Fråga efter produkterna lokalt, där du köper dina växter. Våra produkter finns under säsong tillgängliga att beställa hos ett rikstäckande nätverk av återförsäljare av växter och blommor.

GARDENCENTER: Blomsterlandet, Granngården, Hornbach, Plantagen, Bauhaus, Bogrönt och många fristående GardenCenter och Handelsträdgårdar.

LIVSMEDELSBUTIKER: Dagligvaruhandelskedjorna tillhandahåller ett begränsat utbud.

BLOMSTERBUTIKER: Blomster- och Livsstilsbutiker presenterar ett personligt utbud och kan beställa hem på din förfrågan.

ÄR DU ÅTERFÖRSÄLJARE?

Kontakta din kundansvarige säljare på Mäster Grön.

Saknar du kontaktperson - sänd ett mail till info@mastergron.se

Får du ditt varuflöde via lokala blomstergrossister som tillhandahåller våra växter under säsong
- fråga där.

Saknar du en värdefull leverantör till din verksamhet?
- sänd ett mail till maja.holm@sydgront.se

Visste du att du kan ladda ner skyltbilder som stöder din försäljning av våra produkter
- följ länken till vår webbplats med skyltmaterial