Årets Pelargon 2023 - Moonlight ’Guido’

- en kaxig blomma som flirtar med 70-talets trendiga färgkombinationer”Med sina klara, orangeröda blommor på kontrasterande, solbrända stjälkar och med mörktonade blad har Moonlight ’Guido’ förtrollat juryn och därför erhållit hedersbetygelsen Årets Pelargon 2023.” Så skriver juryn om Årets Pelargon.

Ett utropstecken i krukan som både är färgstark och rikblommande
Växtsättet på Moonlight ’Guido’ är kompakt och sammanhållande vilket gör att den passar lika bra ensam i kruka som i en samplantering.

Bladverket är mörkgrönt och tillsammans med de djupt bordeauxfärgade blomställningarna skapar de en effektfull kontrast till de orangeröda blommorna som är stora och halvfyllda.

Bland juryns beskrivningar av Moonlight ’Guido’ finns ord som personlig, modern och retro och de syftar till dagens 70-talsinpirerade inredning där man gärna blandar teak med färger som mörkt grön, brunt och orange. Men oavsett inredningsstil kommer Moonlight ’Guido’ garanterat lysa upp vilket köksfönster eller vilken uteplats som helst!

I våra vardagsrum utomhus inreder vi i år gärna personligt med exempelvis blommor och blad i svarta toner som får Årets Pelargon att framhävas med sin spektakulära färg.

Ett giftermål med flera andra annueller däribland orangefärgade Småpetunia, Flikbladig Batat, orangefärgade Lejongap och strålande Prydnadsgräs samt Slideranka med dess synnerligen små blad.

I strålande majestät omgiven med halmkransar och Slideranka.

"I dagens inredning ser vi likheten med den under åren 1968–1976. Där briljerade den mustiga, orange färgen, som ihop med den bruna basen var allenarådande.1970-talets tonårsrumsmystik har inspirerat de unga och är den ledande markörfärgen för rätt känslostyrning och onekligen ytterst trendig. Våra vardagsrum utomhus stylas ofta färgkoordinerat i personlig stil, där svarta blommor och blad bildar en solid och prestigefylld bas, vilket får den orange Pelargonen att bli en kaxig men också en bedårande ”Balens Drottning”. Med sina klara, orange blommor på kontrasterande, solbrända stjälkar och med mörktonade blad har Moonlight ’Guido’ förtrollat juryn och därför erhållit hedersbetygelsen Årets Pelargon 2023.
Vi i juryn står i spänd förväntan inför, vart färgsättningen och färgkombinationerna tar vägen, när dagens unga får blanda fritt ur hela Pelargonens palett"

Juryns motivering

Ett giftermål med flera andra annueller däribland orangefärgade Småpetunia, Flikbladig Batat, orangefärgade Lejongap och strålande Prydnadsgräs samt Slideranka med dess synnerligen små blad.

Omgiven av klätterväxter och ormbunksväxter.

Massverkan - ett giftermål med flera andra annueller däribland Flikbladig Batat, orangefärgade Lejongap och strålande Prydnadsgräs samt Slideranka med dess synnerligen små blad.

Omgiven av större perenna Prydnadsgräs.

Massverkan - ett giftermål med flera andra annueller däribland Batat, och strålande Prydnadsgräs samt Slideranka med dess synnerligen små blad.

Omgiven av större perenna Prydnadsgräs.

Med sina klara, orangeröda blommor på kontrasterande, solbrända stjälkar och med mörktonade blad förtrollar Moonlight ’Guido’ varje liten vrå av din utemiljö.

Moonlight ’Guido’ som med sin kaxiga färg inte lämnar någon blick oberörd.

Skapa din egen lilla Miniträdgård i kruka.

Samla och kombinera dina krukodlade utplanteringsväxter tillsammans.

Flytta runt, låt krukorna och dina olika växter rotera i din utemiljö. Det blir så mycket roligare och mer personligt med en varierande Miniträdgård.

Skapa din egen lilla Miniträdgård i kruka.

Samla och kombinera dina krukodlade utplanteringsväxter tillsammans.

Flytta runt, låt krukorna och dina olika växter rotera i din utemiljö.

Det blir så mycket roligare och mer personligt med en varierande Miniträdgård.

Vacker och stilfull snittblomma – hitta din personliga bakgrund som lyfter fram den orangeröda färgen!

Skapa din egen lilla Miniträdgård i kruka.

Samla och kombinera dina krukodlade utplanteringsväxter tillsammans. Flytta runt, låt krukorna och dina olika växter rotera i din utemiljö.

Det blir så mycket roligare och mer personligt med en varierande Miniträdgård

Hatten av för en kaxig blomma som flirtar med 70-talets trendiga färgkombinationer.

Vackra naturligt, harmoniska miljöer med järndetaljer, Slideranka lyfter fram Moonlight ’Guido’ både som Krukväxt och som snittblomma i charmiga småflaskor.

Vackra naturligt, harmoniska miljöer med ljusa trämaterial lyfter fram Moonlight ’Guido’ både som Krukväxt och som snittblomma i charmiga småflaskor.


Våga lyfta kaxigheten ytterligare med att testa nya färgkombinationer.

Med inspiration från Medelhavet finner Moonlight ’Guido’ sig till rätta i sitt rätta element.

Varmt och ljust med sandfärgade väggar som inramning kan du blanda in Olivträd och Citrusväxter.

Moonlight ’Guido’ som snittblomma i charmiga småflaskor.

Våga lyfta kaxigheten ytterligare med att testa nya färgkombinationer.

Med sina klara, orangeröda blommor på kontrasterande, solbrända stjälkar och med mörktonade blad har Moonlight ’Guido’ förtrollat juryn och därför erhållit hedersbetygelsen Årets Pelargon 2023

Bladverket är mörkgrönt och tillsammans med de djupt bordeauxfärgade blomställningarna skapar de en effektfull kontrast till de orangeröda blommorna som är stora och halvfyllda.

ÄR DU ÅTERFÖRSÄLJARE?

Kontakta din kundansvarige säljare på Mäster Grön.

Saknar du kontaktperson - sänd ett mail till info@mastergron.se

Får du ditt varuflöde via lokala blomstergrossister som tillhandahåller våra växter under säsong
- fråga där.

Saknar du en värdefull leverantör till din verksamhet?
- sänd ett mail till maja.holm@sydgront.se

ÄR DU KONSUMENT OCH VILL FINNA INKÖPSSTÄLLEN? 

Fråga efter produkterna lokalt, där du köper dina växter. Våra produkter finns under säsong tillgängliga att beställa hos ett rikstäckande nätverk av återförsäljare av växter och blommor.

GARDENCENTERKEDJOR: Blomsterlandet, Granngården, Hornbach, Plantagen, Bauhaus och Sveriges Trädgårdsmästare
FRISTÅENDE GARDENCENTER: lokala GardenCenter och Handelsträdgårdar. som agerar under egna varumärken.
LIVSMEDELSBUTIKER: Dagligvaruhandelskedjorna tillhandahåller ett väl utvalt utbud. Upptäck en butik som kan passa din stil nära dig. Sortiment kan variera geografiskt och beroende på växtavdelningens storlek.
BLOMSTERBUTIKER: Blomster- och Livsstilsbutiker presenterar ett personligt utbud och kan beställa hem på din förfrågan.