Årets Sommarblomma 2021 - Mörkbladig Enkelblommande Sommardahlia

Årets Sommarblomma 2021 Dahlia Dreamy i en kruka

Makalöst vackra blommor och mörka, skimrande blad, som verkligen framhåller blommornas klara färger. Starka, intensiva, eldiga färger mot dessa mörka, blänkande blad med en obeskrivbar lyster och med purpurfärgade nerver, som gör dem helt oemotståndliga.
- Du bara måste smeka dem!

Eftersom blommorna är öppna, halvfyllda, är ståndarsamlingen onekligen en del av utseendet. Och ett lockande mål för bin, humlor, fjärilar och andra pollinerare.
- Det surrar och svärmar omkring dem.

Drömmar kan gå i uppfyllelse
Kanske du som barn lekte eller gömde dig i farmors dahlior, som var högre än du, spännande, täta och väl dolde ett barn. Sådana ville du ha som vuxen men saknade plats i täppan. Nu kan också du odla dahlia, för nu finns den underbara Dreamy-Serien. Det är lågväxta, täta, knubbiga dahlior för kruka, fönsterlåda, balkong och som t ex sommarhäck.

Blommorna utgör en färgstark palett med intensiva färger och med ett magiskt skimmer
De är halvfyllda med stor, öppen ståndarsamling, som bjuder in bin, fjärilar och andra pollinerare till läckerheter och de kommer i skaror. De flesta sorter har en avvikande färg i hjärtat, vilket ger dem liv, skapar glädje, gör dem dramatiska och iögonenfallande.
- De är verkligen ’Dreamy’ – som en dröm.

och de purpurtonade bladen
Grova, spetsigt elliptiska, mörkt purpurgröna med ljusare undersida. Nerverna är djupt vinröda till purpurfärgade på båda sidor och tillsammans gör detta att man vill känna med handen om de är av metall.

En riktig drömväxt
Växten är verkligen inne, är trendig och modern men passar lika väl på sten och betong som på den ombonade balkongen och i den gamla mormorsträdgården

ÄR DU KONSUMENT OCH VILL FINNA INKÖPSSTÄLLEN? 

Fråga efter produkterna lokalt, där du köper dina växter. Våra produkter finns under säsong tillgängliga att beställa hos ett rikstäckande nätverk av återförsäljare av växter och blommor.

GARDENCENTER: Blomsterlandet, Granngården, Hornbach, Plantagen, Bauhaus, Bogrönt och många fristående GardenCenter och Handelsträdgårdar.

LIVSMEDELSBUTIKER: Dagligvaruhandelskedjorna tillhandahåller ett begränsat utbud.

BLOMSTERBUTIKER: Blomster- och Livsstilsbutiker presenterar ett personligt utbud och kan beställa hem på din förfrågan.

ÄR DU ÅTERFÖRSÄLJARE?

Kontakta din kundansvarige säljare på Mäster Grön.

Saknar du kontaktperson - sänd ett mail till info@mastergron.se

Får du ditt varuflöde via lokala blomstergrossister som tillhandahåller våra växter under säsong
- fråga där.

Saknar du en värdefull leverantör till din verksamhet?
- sänd ett mail till patrik.vilsmyr@sydgront.se