Jan Gustavssons Solgården

Odlare 1504: Jan Gustavsson

På klassisk och traditionell mark - ofta kallad den Svenska trädgårdsodlingens vagga - ligger Jan Gustavssons bostad och tillhörande växthus. Onekligen tränger sig stadslivet på - runtomkring växer Malmö mot Gessie och Gessie mot Malmö. Här är vi engagerade i odling ute på friland och inne i våra växthus.

Traditionella utplanteringsväxter är vår specialitet, odling i allt från välkända Vefikrukor till modernare 10,5 cm och 6-Pack.

ENGAGERAR FAMILJEN

Vårt företag är ett av många, som i generationer tillbaka drivs framåt av odlarkunskap, erfarenhet och odlarglädje. Det blir ett liv, ett kall och skön livsstil. 
- Visst tvingar växterna en till jobbet, men den frihet och arbetslust du får av detta liv är obetalbart

MJÖLKBILEN ERSATT

Varje dag kommer turbilen, för att hämta upp dagens leverans av sommarplantor för leverans in till Blomsterterminalen i Helsingborg. Det är miljöoptimerat och kostnadseffektivt med fasta turer och tider. Med inleveranser varje dag får våra kunder alltid de färskaste växterna, minimalt påverkade av lagring och transport.
- Växterna är färskvara och transporteras under natten, vilket gör att de står i butik 12-24 timmar efter hämtningen hos odlaren.

PLASTBANTNING PÅGÅR

Det är här ute i odlingarna som vi tittar på möjligheter att minimera nyttjandet av fossil plast. Numera köper vi bara in krukor tillverkade med råvara från returplast. Odlarna tar sin del av rådande producentansvar och redovisar förbrukningen av plast till FTI och Naturvårdsverket.
- Drömmen är givetvis att finna än bättre material i framtiden - och vi är på god väg dit.

Här gillar vi färg och blommor - våra utplanteringsväxter får verkligen svenska utomhusmiljöer att blomma.

Jan Gustavsson
Trädgårdsmästare

VÅRA RESURSER:

Växthus - Året om med odling på bord: 0 m2

Växthus - Anpassade för vår och sommarodling: 2000 m2

Tunnelodling: 0 m2

Utomhusodling: 5000 m

INGEN HEMFÖRSÄLJNING I VÅR TRÄDGÅRD 

Våra märkningar och certifieringar

  • Patrik Vilsmyr
  • Produkt och kvalitet växter - Marknad

ÄR DU PROFESSIONELL ODLARE - KOM MED I VÅRT NÄTVERK!

Som medlem får du ta reveny av många fördelar med en gemensam, odlarägd  försäljningsorganisation.

Produktionskoordinering sammanställer och rådgör om odlingsplanering.
Försäljningsavdelning säkerställer en jämn prisutveckling, jobbar tätt med kunderna och dig i försäljning och med produktutveckling.
Vår marknadsavdelning presenterar produkter och koncept vilket lägger grunden till en hög bokningsgrad inför en säsong.

Tillsammans erbjuder vi ett värdefullt svenskodlat sortiment och logistiklösning till större aktörer, läs kedjor på marknaden inom GardenCenter, Blomstergrossister och Dagligvaruhandel.

Kvalitet i produktion sammankopplas med vår kostnadseffektiva logistiklösning, ett värdefullt IT-system med odlingsplanering och en snabb likviditetslösning via löpande avräkning, är bara några värdefulla delar i ett samarbete.