Dan Perssons Handelsträdgård

Odlare 520: Dan Persson

Dan fullkomligen utstrålar perfektion, såväl i sin personlighet som i sin trädgårdsodling. Klädd i moderna, formsköna trädgårdmästarkläder bjuder Dan in till en välorganiserad odling av Vårplantor och Sommarblommor. Allt placerat i raka, välordnade rader, varje färg eller sort urskiljs med all önskvärd tydlighet. Alla delar i processen att odla är väl planerade och dokumenterade, redan när Dan inleder en odlingssäsong. Dan är född och uppvuxen i en trädgårdsfamilj, där båda bröderna förvaltar odlartraditionen med stor passion och yrkesheder.

FÖRBEREDD PÅ ODLING

Som trädgårdsmästare gäller det att vara innovativ, tänka smart och planera vart enskilt steg i produktionen. Att vara förberedd inför varje moment sparar tid och kropp på samma gång som det håller produktionskostnaderna nere. För en trädgårdsmästare i en mindre trädgård. finns det fortfarande många manuella moment kvar i odlingen.
-Det är också en del av charmen i hantverket - att inte överlåta allt till maskiner och robotar.

GOLVODLING I MODERNA HUS

Vår odling består mest av odling direkt på golven. Det är den absolut bästa metoden  att odla Penséer och Sommarblommor i 8-10 cm kruka och olika Pack. Plantorna får växa i takt med säsongen med ett skydd i växthuset, och får en extra kick när våren väl kommer. Plantorna är enklare att avhärda innan de går till utplantering och hemma hos kunden etablerar de sig snabbare och är mer tåliga mot de lätta frostnätterna. 

HANTVERK / ROBOT

Visst  är detta fint för dig att veta och känna till? - När du köper en svenskodlad Pensé eller Sommarblomma så bidrar du till att bibehålla den svenska yrkestraditionen, som är ett stycke hantverk bakom en levande produkt, som du njuter av i din utomhuskruka.

Slump eller tur, inget kommer av sig självt. Utan god planering, odlingskunskaper och genomtänkta förberedelser för en odlingssäsong kan du inte infria ett kundlöfte.

Dan Persson
Trädgårdsmästare

VÅRA RESURSER:

Växthus - Året om med odling på bord: 0 m2

Växthus - Anpassade för vår och sommarodling: 4200 m2

Tunnelodling: 0 m2

Utomhusodling: 0 m

INGEN HEMFÖRSÄLJNING I VÅR TRÄDGÅRD 

Våra märkningar och certifieringar

  • Patrik Vilsmyr
  • Produkt och kvalitet växter - Marknad

ÄR DU PROFESSIONELL ODLARE - KOM MED I VÅRT NÄTVERK!

Som medlem får du ta reveny av många fördelar med en gemensam, odlarägd  försäljningsorganisation.

Produktionskoordinering sammanställer och rådgör om odlingsplanering.
Försäljningsavdelning säkerställer en jämn prisutveckling, jobbar tätt med kunderna och dig i försäljning och med produktutveckling.
Vår marknadsavdelning presenterar produkter och koncept vilket lägger grunden till en hög bokningsgrad inför en säsong.

Tillsammans erbjuder vi ett värdefullt svenskodlat sortiment och logistiklösning till större aktörer, läs kedjor på marknaden inom GardenCenter, Blomstergrossister och Dagligvaruhandel.

Kvalitet i produktion sammankopplas med vår kostnadseffektiva logistiklösning, ett värdefullt IT-system med odlingsplanering och en snabb likviditetslösning via löpande avräkning, är bara några värdefulla delar i ett samarbete.