Våra Samarbetspartners

Förädlingsföretagen som förser våra odlare med plantmaterial

VÄRDEFULL DIALOG MED FÖRÄDLINGSLEDET

Där våra odlares växter föds

Förädlingsföretagen tillika småplantföretag är viktiga i varuflödet och i produktutvecklingen. Mäster Grön och våra odlare har en väl etablerad och tät dialog med många av de professionella företagen på den Europeiska marknaden. Dessa företag är specialiserade på att förse den professionella marknaden prydnadsväxtproducenter med certifierade småplantor. Under säsong får våra odlare kontinuerligt leveranser från dessa företag.
Frö, rotade sticklingar eller frösådda plantor i plugg. Källan är fortfarande den samma. Det är alltså från dessa företag som du skall finna ditt sortimentet och skapa dina blomsterplanteringar utifrån.

  • Syngenta Flowers
  • Hörnhems
  • Sweed / Selecta
  • SW Horto / Volmary
  • Gasa Youngplants / Dümmen Orange / Hendricks

Även om vissa av dessa företag är globala så har vi svensktalande agenter som representerar. De är också nära våra odlare, ofta på besök för att supporta våra trädgårdsmästare med odlingsråd och följa upp eventuella avvikelser samt implementera förbättringar i odlingen av enskilda produkter.

Syngenta Flowers

Syngenta Flowers

Syngenta Flowers

Med Europeisk bas i Holland är detta ett världsomspännande företag. De har ett bred palett - perenner, utplanteringsväxter och krukväxter

 

Hörnhems

Hörnhems

Hörnhems

Har sitt säte i Kristianstad, där en del rotning och förkultivering sker. Därutöver representerar de förädlingsföretag som Florensis, Kientzler, Pwd Haak, Pan Am Seeds och Hishtil.

Viss del av produkterna odlas också till er som färdigvara, i Hörnhems egna växthus i Kristianstad.

 

Sweed

Sweed

SWEED

Har sina provodlingar placerade i Höja, nära Ängelholm. I augusti finns alltid möjlighet att avlägga ett besök för att titta på provodlingar och även testodlingar med de som sedermera kan belönas med medaljer inom Fleuroselect.

 

Sw Horto

Sw Horto

SW Horto

Välkänt företag som tidigare hette Weibulls men bytte namn eftersom Yrkesodlardelen såldes av. Säte i Hammenhög där huvudkontoret och lager är lokaliserat.

 

Dümmen Orange

Dümmen Orange

Dümmen Orange

Ett Holländskt förädlingsföretag som expanderat kraftfullt under de senaste åren. Ett familjeföretag med bred palett och en världsomspännande förädling av växter. Även här har vi en svensktalande agent som med frekvens besöker odlarna för att följa upp att kulturerna blir som utlovat.

Vid enstaka tillfällen kan det finnas sorter som redan odlas i volym, men inte finns representerade i de kataloglänkar som vi rekommenderat er. Då kan du efter vägledning från din Säljare på Offentlig Miljö finna den du söker här

 

Koppe Begonia

Koppe Begonia

Koppe

Ett Holländskt förädlingsföretag specialiserat på intressanta Begonia. 

 

Beekenkamp

Beekenkamp

Beekenkamp

Ett Holländskt förädlingsföretag som har en stor kapacitet att förse marknaden med småplantor bygger nu ut och adderar med förädlingsavdelning. Flera av våra trädgårdsmästare har goda relationer med de representanter här som också avlägger kvalitetsbesök i odlingarna.

 

Hendricks

Hendricks

Hendricks

Ett Holländskt förädlingsföretag som specialiserat sig på Fuchsia och Pelargon. Pelargon med fokus på grandiflorum och närbesläktade.

 

- "Please do not use Google in your offer request :)"

Kontakta oss

 
 
  • Rosita Bomgren
  • Kundansvarig Säljare Offentlig Miljö