HöstMässan

- Sveriges absolut största mötesplats med fokus på växter

HÖSTMÄSSAN - FÖR BRANSCHFOLK MED FOKUS PÅ VÄXTER

Onsdag i vecka 33 samlas Mäster Gröns odlare och samarbetspartners i Sverige och i Europa till en stor utställning med fokus på prydnadsväxter. Här i våra egna lokaler skapas möten med odlare, säljare och inköpare samt aktiva i media. Vi utbyter erfarenheter och kunskap, men vi får också möjlighet att presentera aktuella produkter för hösten och kommande vår.

Vi siktar på att kunna genomföra nästa HöstMässa - onsdagen 16 augusti 2023.

Mäster Gröns HöstMässa - pågående dialog mellan odlare, säljare och inköpare

Mäster Gröns HöstMässa - pågående dialog mellan odlare, säljare och inköpare

VÄRDEFULL MÖTESPLATS

Genom åren har Mäster Gröns HöstMässa blivit en värdefull mötesplats för hela branschen - både för kunder, odlare, växtförmedlare, förädlingsföretag, externa utställare och media, där journalister och influensers är betydelsefulla.

Mäster Gröns HöstMässa - en  odlares monter

Mäster Gröns HöstMässa - en odlares monter

TRÄDGÅRDSMÄSTAREN OCH PRODUKTERNA I FOKUS

Vi presenterar våra produkter, såväl aktuella för hösten som till kommande till vår och försommar. Utbudet är enormt - över 1500 aktuella artiklar från våra trädgårdsmästare och leverantörer i Sverige samt från utvalda samarbetspartners i Europa.

De berättar med glädje och entusiasm mer om sina produkter. Titta in i våra montrar, där finns varuprov på vårt sortiment, både växter för omgående leverans och tips på nya eller utvecklade produkter - innovation. Vi diskuterar gärna leveranser, produkter och produktutveckling tillsammans med dig!

Mäster Gröns HöstMässa - Bladväxter hos Br Perssons Handelsträdgård

Mäster Gröns HöstMässa - Bladväxter hos Br Perssons Handelsträdgård

RÄTT TID ATT PRESENTERA HÖST- OCH VÅRPRODUKTER

Tidpunkten är utvald för dig - då det är optimal tid för att fylla butikerna inför lönehelgen i augusti. Då kan du lägga dina order på HöstMässan för leverans samma vecka eller framåt i tiden. Våra trädgårdsmästare presenterar sina alster för höstens försäljning dels i en enkel inköpsslinga, men också i egna montrar. Ta tillfället i akt att diskutera produkterna med odlarna och upptäck även innovativa produktförslag.
- Boka också ditt varuflöde på de produkter som visas för kommande vår!

Höstens produkter på väg till butik

Höstens produkter på väg till butik

NYHETER OCH UTVECKLADE KONCEPT

Flera ledande förädlingsföretag med plattform i Sverige och andra med bas i Europa presenterar sina nyheter, utvecklade koncept och helhetslösningar, som både inspirerar dig, skapar intresse för kategorin och driver försäljning i butik.

Mäster Gröns odlare presenterar nyheter och utvecklade produkter. Vissa av dessa är för omgående produktion, andra som inspiration för att hitta nya modeller och ibland kundunika lösningar. Småplantproducenter, förädlingsföretag och våra tradingpartners från Europa bidrar också med sina nyheter och produktförslag.

Samlad presentation av årets nyheter

Samlad presentation av årets nyheter

SAMARBETEN MED LEDANDE ODLARE I EUROPA

Vår tradingavdelning arbetar med direktleveranser från utvalda odlare i hela Europa. Hit till vår HöstMässa kommer representanter från dem alla för att presentera odlare från de olika länderna. Med sig har de sina alster, vissa växter är för omgående leverans, en del för inspiration och andra förbokar du för leverans under kommande säsonger.

Ljung och klätterväxter från våra samarbetspartners i Tyskland

Ljung och klätterväxter från våra samarbetspartners i Tyskland

MINGEL OCH NÄTVERKSSKAPANDE

Via vårt nätverk träffar du alla oss på Mäster Grön, våra odlare/tradingpartners samt kunder och andra aktiva i den Gröna Sektorn.
Du möter också journalister, fotografer och influensers, även dem som anmält sig till Blomsterfrämjandets pressaktivitet, då det sammanfaller.

Trädgårdsmästare Nils Palmgren i samspråk med besökare

Trädgårdsmästare Nils Palmgren i samspråk med besökare

EMBALLAGEAVDELNINGEN

Här finner du, som odlar professionellt insatsvarorna, som du kan få till betydligt lägre kostnader tack vare att vi gör gemensamma inköp. Kom in och ta en snabbfika hos oss!
Miljöfrågorna får du inga svar på, däremot presenterar vi de moderna alternativen för hållbara insatsvaror från ledande tillverkare.

SKAPAR DU MED VÄXTER I DEN OFFENTLIGA MILJÖN?

Är du beställare, entreprenör eller på liknande sätt engagerad i den offentliga miljön? Skissar du blomsterplanteringar eller anläggningar? Det kan vara på kommunens torg, gator och i parker eller på kyrkogårdens olika rum eller i en park, där upplevelsen av planteringar är en central del.  Då är HöstMässan perfekt för er, där scenen är fylld med trädgårdsmästare att prata odling med. Förädlingsföretag ger dig de senaste nyheterna och har spetskompetens om de för er så viktiga skillnaderna mellan de olika växternas förädlingar. Olika sortnamn på förädlingar kan finnas med enkla eller fyllda blommor, helt skilda färger, men också av markant olika höjd. Viktig kunskap, som du får här, blir till värdefullt, bättre resultat i din profession. Våra Europeiska trädgårdsmästare och representanter visar dig de produkter som på ett hållbart sätt, kopplat till för långa kulturtider, måste odlas längre söderut i Europa. 

Här finns också möjlighet för er, som jobbar tillsammans eller har gemensam agenda i branschen, att samlas till enskilda möten.

InstaMeeting eller branschsamarbeten - HöstMässan ger oss möjligheter till sammankomster

InstaMeeting eller branschsamarbeten - HöstMässan ger oss möjligheter till sammankomster

Patrik Vilsmyr, kontaktperson på Mäster Gröns marknadsavdelning
  • Patrik Vilsmyr
  • Marknadschef

Vi utvecklar ständigt vår HöstMässa till stor del för att tillsammans skapa möjligheter för Svensk odling att synas i våra Svenska butiker. Vår ambition är att skapa den optimala mötesplatsen, där fokus ligger på handel med växter i Sverige. Här skall alla, som jobbar med odling, försäljning och förmedling av växter kunna samlas under en dag och ett tak.

Är du professionell odlare eller driver ett företag, som är i närliggande verksamhet och vill ställa ut på vår HöstMässa? Kontakta mig!

Är du kund till oss - då får du årligen en inbjudan via mail.
Får du ditt varuflöde via en lokal BlomsterGrossist - då kommer det förmodligen inte en inbjudan via oss. Kontakta mig - så löser vi det!